Gönüllü sağlıkçıların hudutta iftar ve sahuru

Gönüllü sağlıkçıların hudutta iftar ve sahuru

Terör örgütü PYD/PKK'ya yönelik operasyonun gizli kahramanları sağlıkçılar, nöbet tuttukları sınır hattında sırayla iftar ve sahur yapıyor- Kilis İl Sağlık Müdürü Mehmet Metin Demir:- "Burada görev yapan arkadaşlarımızın her biri asil milletimizin birer e

KİLİS (AA) - İZZET MAZI - Türk Silahlı Kuvvetlerince yürütülen Zeytin Dalı Harekatında sınır hattında Mehmetçik'in hemen arkasında görev yapan sağlık çalışanları, ramazanda iftar ve sahuru hudut bölgesinde sırayla yapıyor.

Vatan savunmasını yapan güvenlik güçlerini ve sınırın diğer tarafındaki savaş mağdurlarını yalnız bırakmayan sağlık personeli, bir yandan da ramazan coşkusunu yaşıyor.

Terörle mücadelenin aralıksız sürdüğü Suriye'de çoğu zaman sıcaklığın 40 dereceyi bulduğu sınır hattındaki Hilal Tepe Üs Bölgesi'nde görevli 112 Acil Servis ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ramazanda da sevdiklerinden uzakta ve zor şatlarda görevlerini yaparken elleri tetikte nöbet tutan Mehmetçik'i bir an olsun yalnız bırakmıyor.

Zeytin Dalı Harekatı'nın sürdüğü Afrin'de, Mehmetçik ile teröristlerden temizlenen bölgede terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'ın bölgeden kaçarken tuzakladığı patlayıcılar nedeniyle yaralanan savaş mağdurlarına ve bölge halkına hizmet sunmak için tedbiri elden bırakmayan sağlıkçılar, güvenlik güçleriyle güvenlik güçlerinin getirdiği kumanya ile sırayla iftar açıp, sahur vakti oruca niyet ediyor.

- 24 saat esasına göre görev yapılıyor

Kilis İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Metin Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede görev yapan gönüllü personelin ordu mensuplarının sağlık ihtiyaçlarını karşılamak adına her türlü tedbiri aldığını belirtti.

Sağlık Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan planlama çerçevesinde bugüne kadar hiçbir olumsuzluk yaşanmadığını anımsatan Demir, müdürlük olarak 20 Şubat'tan bu yana 7 gün 24 saat esasına göre hizmet sunmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Demir, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin dört bir yanından gerek UMKE gönüllüsü olarak gerekse 112 Acil Servis çalışanları olarak hizmet vermeye devam ediyoruz. Bu hizmet yelpazesi, öncelikli olarak silahlı kuvvetlerimizin terörden arındırdığı Afrin bölgesindeki insanların Suriye içerisinde alamadığı sağlık hizmetlerinin Türkiye içerisinde sağlanmasına yönelik bir tedbir. Arkadaşlarımız burada gerçekten birer kahramanlık örneği gösteriyorlar. Bu alan 24 Şubat günü çoklu roket atışlarının hedefi oldu. Belli bir süre can güvenliği olmadığı için boşalttık ama şehit olmak arzusuyla yanıp tutuşan arkadaşlarımız gözyaşları içinde buradan ayrıldılar."

- "Bu nokta ilk sağlık şehidimizi verdi"

Demir, gönüllü personelin bölgeye riski bilerek geldiğini ve millete yaraşır temsil içerisinde olduğunu dile getirdi. Görev süresince çok duygulu anların yaşandığını, bazı zamanlarda göz yaşlarına hakim olamadıklarını anlatan Demir, "Burada görev yapan arkadaşlarımızın her biri asil milletimizin birer evladı. Onlarla çalışmaktan onur duyuyorum. Bu nokta aynı zamanda ilk sağlık şehidimizi verdiğimiz yer. Üzüntü verici bir durum ama aynı zamanda da bizim için bir şeref meselesi."

- Bayram nedeniyle ülkesine dönen 12 bin 500 kişi aşılandı

Demir, tek hizmet noktasının Hilal Tepe olmadığını bunun yanında müdürlük olarak Çobbanbey ve Öncüpınar sınır kapılarında da hizmet sunduklarını aktardı.

Ramazan Bayramı nedeniyle Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçişlerin devam ettiğini hatırlatan Demir, "Kilis UMKE ekipleri Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçen misafirlerimizi hem muayene etmekte hem de 0-14 yaş grubunu aşılamaktalar. Bu kapsamda geçişlerin başladığı günden bu yana yaklaşık 12 bin 500 kişiye aşılama hizmeti verdik." dedi.

Bölgede gönüllü hizmet veren İstanbul UMKE ekibinden Kemal Özmen de "Fırat Kalkanı Harekatı'nda da kendi isteğimle sınırda çalışmıştım, ikinci kez görev almaktan dolayı mutluyum." değerlendirmesini yaptı.

112 Acil Servis gönüllüsü Kadir Uzun da böyle bir günde kendilerini bölgede göreve gönderen yetkililere minnettar olduklarını bu sayede Mehmetçik ve sınırın diğer tarafındaki savaş mağduru insanlara hizmet etme şansı bulduklarını söyledi.

UMKE gönüllüsü Yıldız Uslu da Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında aktif olarak görev almanın gururunu yaşadığını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :