Gönüller o’nu andı

Gönüller o’nu andı

Yaşlısından gencine herkes Kadir Gecesinde de manevi atmosferi yaşamak için camilerde buluştu

Ramazan Ayına şu günlerde veda edilirken Seydişehirliler Kadir gecesine ulaşmanın mutluluğunu bağışlanmanın ümidini yaşadılar.

Mukaddes kitabımız Kur-an’ı Kerim’in indirildiği Mübarek Ramazan Ayında gündüzleri hatip için geceleri teravih namazlarında camiler dolup taşıyor. Her kandilde olduğu gibi Kadir Gecesinde de Seydişehir Belediyesi Halkın manevi atmosferde güzel bir gece geçirebilmesi için seferber oldu. Seyyid Harun Camii ve Alaylar Camiinde teravih namazı çıkışında çadırlar kurularak ikramlarda bulunuldu. Seydişehir protokolünün de hazır bulunduğu gecede, şehrin güzel yayla havasında halk geç vakitlere kadar sohbet edip hasbihal ettiler. Bayanlar ve çocuklarında katılımının oldukça yoğun olduğu görülen gecede misafirlere çay, lokum bisküvi dondurma ikram edildi.

Gecede duygularını dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Bu gün bin aydan daha hayırlı bir gece. Rahmet kapılarının aralandığı ve Mü’minlerin af ve mağfiret aradığı bir gece. Geceyi hakkıyla idrak edenlerden olmayı umuyoruz. Dua edelim. İslam ülkelerinde; Gazze’de zulüm altında olan kardeşlerimiz var. Semaya ellerimizi onlar içinde açalım. Anne şefkatine muhtaç çocuklar öksüz yetim kalıyor. Analar evlat acısı içinde. Rabbim yar ve yardımcıları olsun. Gazze için “Seydişehir Elini Kardeşine Uzat” yardım kampanyaları da devam ediyor. Şu mübarek gecede nefis muhasebesi yapmalıyız.” dedi.