Gönül gözüyle duygu yüklü ziyaret

Gönül gözüyle duygu yüklü ziyaret

Afrin Operasyonu’na destek maksadıyla Meram Belediyesi’nin katkılarıyla Hatay’a giden görme engellilerden oluşan kafile şehrimize döndü.

 Ziyaretin çok güzel geçtiğini kaydeden Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, “Biz her ne kadar askerlik yapamasak da orada ülke savunmasında görev almış gibi kendimizi hissettik” dedi. 
 MEKTUPLARI TESLİM ETTİLER
Afrin Operasyonu’na katılan Mehmetçiğimize destek olmak üzere iki günlük gezi kapsamında Hatay’a giden görme engelli kafilenin ilk durağı Reyhanlı ilçesi oldu. Burada Zeytin Dalı Harekatı’nın başlamış olduğu Reyhanlı Jandarma Komutanlığını ziyaret ettiklerini belirten Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, “Orada askerlerimizi ziyaret ettik, bizimle son derece güzel ilgilendiler. Askerler için yazılmış mektupları kendilerine takdim ettik. Görme engelli kardeşlerimiz duygusal anlar yaşadı. Komutanlarımız da çok duygulandılar. Moralleri son derece yüksek. Bizden tek istedikleri; dua. Biz de dernek olarak hatm-i şerifler, Yasin ve Fetih sureleri okuyarak Mehmetçiğimize sürekli dua ediyoruz” dedi. 
Askerler, Meram Belediyesi tarafından başlatılan kampanya kapsamında Mehmetçiğe yazılan mektupları okuyunca duygu dolu anlar yaşandı. 
“SINIRA EN YAKIN TEPEYİ ZİYARET ETTİK”
Askeri birlik ziyaretinin sonra sınıra en yakın Bayraktepe Mevkii’ne gittiklerini bildiren Özağan, “O tepede karşı taraftaki patlama seslerini duyduk. Cinderes denen mevkinin yaklaşık 10-15 kilometre mesafede olduğu belirtildi. Bizler her ne kadar görmesek de ülke savunması için gerekirse canımızı feda etmekten kaçınmayacağımızı orada daha yakinen hissettik” ifadelerini kullandı. 
“ŞEHİT AİLESİ DUYGULANDI”
Gezinin ilk günü Reyhanlı’da kaldıktan sonra ikinci gün ise Hatay’ın Hassa ilçesine geçtiklerini dile getiren Özağan, “Afrin’de şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Ozan Gökçe’nin ailesine taziye ziyaretinde bulunduk. Meram Belediye Başkanımızın da taziye dileklerini ilettik. Şehit aileleri, bizleri görünce çok duygulandılar. Bu süreçte o bölgeye ilk kez görme engelli bir kafilenin gitmesi bize yoğun bir ilgi ve teveccühe neden oldu” diye konuştu. 
“ÜLKE SAVUNMASINA KATILMIŞ GİBİ HİSSETTİK”
Afrin Operasyonunda Mehmetçiğimize destek olmak amacıyla bu geziyi düzenlediklerini vurgulayan Özağan, “Biz her ne kadar askerlik yapamasak da orada ülke savunmasında görev almış gibi kendimizi hissettik. Sınırda güvenlik tedbirleri olmasa ve sınır açık olsa inanın ki grup olarak Afrin’e kadar gitmeyi düşündük. Milletimizin nasıl birbirine kenetlendiğini orada çok daha iyi anladık. Milli birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece bize hiçbir güç zarar veremez. Zeytin Dalı Harekatı’nı toplumun tüm kesimi olarak sonuna kadar destekliyoruz” şeklinde konuştu. 
Gezinin çok güzel geçtiğini belirten dernek üyeleri de, kendilerine bu imkanı sağlayan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’ya teşekkür ettiler. 

gonul-gozuyle-duygu-yuklu-ziyaret-(4).jpg

gonul-gozuyle-duygu-yuklu-ziyaret-(1).jpg

gonul-gozuyle-duygu-yuklu-ziyaret-(3).jpg

gonul-gozuyle-duygu-yuklu-ziyaret-(5).jpg