Gönen HES'e en yüksek teklif Altek Alarko Elektrik'ten

Gönen HES'e en yüksek teklif Altek Alarko Elektrik'ten

ANKARA (AA) - Elektrik Üretim AŞ'ye ait Gönen Hidroelektrik Santrali (HES) ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirilme ihalesinde,...

ANKARA (AA) - Elektrik Üretim AŞ'ye ait Gönen Hidroelektrik Santrali (HES) ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirilme ihalesinde, en yüksek teklifi 65 milyon 160 bin lira ile Altek Alarko Elektrik Santralları Tesis İşletme ve Ticaret AŞ verdi.

Çanakkale'deki 10,6 megavat kapasiteli Gönen HES ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirilmesi ihalesi için 12 firmadan teklif alındı.

Komisyon başkanlığını Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Bekir Emre Haykır'ın yaptığı ihalede, önce kapalı zarfla elemesiz tur teklifleri alındı. Elemesiz turda verilen 57 milyon 500 bin liralık en yüksek teklifin ardından, 3 elemeli tur gerçekleştirildi.

Birinci elemeli turda en düşük iki teklif sahibi Aria Teknolojik Yatırımlar AŞ ve Tayfurlar Enerji Elektrik Üretim AŞ elendi. Bu turda verilen 58 milyon 150 bin liralık en yüksek teklifin ardından ikinci elemeli tura geçildi.

İkinci turda Metek Hidro Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ ile Dağlıoğlu Yurtiçi ve Uluslararası Nakliye Kömür Sanayi ve Ticaret Limited şirketi elenirken, bu turda verilen en yüksek teklif 58 milyon 550 bin lira oldu.

Üçüncü turda ise İltek Enerji Yatırım Sanayi ve Ticaret AŞ ve Rönesans Enerji Üretim ve Ticaret AŞ ihale dışı kaldı.

Bu tur sonrasında açık artırmaya geçildi. Açık artırma başlangıç tutarı 64 milyon 530 bin lira, artırım aralığı ise 10 bin lira olarak belirlendi.

Açık artırmanın ilk turunda Gönen HES Elektrik Üretim AŞ, Süper Elektrik Üretim AŞ, Amiroğlu Madencilik, Kömür, İnşaat Hafriyat ve Nakliyat Sanayi ve Ticaret AŞ ile ERG Altyapı İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi ihaleden çekildi.

Açık arttırma, Altek Alarko Elektrik Santralları Tesis İşletme ve Ticaret AŞ ve MGES Enerji Üretim İnşaat ve Tarımsal Ürünler Sanayi Ticaret AŞ arasında devam etti.

MGES Enerji Üretim İnşaat ve Tarımsal Ürünler Sanayi Ticaret AŞ, 32. turda ihaleden çekildi.

Böylece, Gönen HES'in özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 65 milyon 160 bin lira ile Altek Alarko Elektrik Santralları Tesis İşletme ve Ticaret AŞ verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :