“Gölün gözyaşları” isimli yüzme etkinliği

“Gölün gözyaşları” isimli yüzme etkinliği

Türkiye’nin en büyük tatlı su gölünün bulunduğu Konya’nın Beyşehir ilçesinde, “Gölün Gözyaşları” isimli yüzme etkinliği düzenlendi.

Beyşehir Kaymakamlığı, Beyşehir Belediyesi ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen etkinlikte yüzücüler, kendileri için önlem alan kanocular, balık adamlar, Jandarma Asayiş Botu ve diğer tekneler eşleğinde hazırlanan parkurda ipi göğüsleyip birincilik kupasını alabilmek için kulaç attı. Sevgi Adası önünde bulunan deniz bisikletlerinin yer aldığı iskelede başlayan yüzme yarışları, karşı kıyıdaki Yüzer Kafe’de noktalandı. Yüzücüler, 150 metrelik mesafeyi serbest stilde yüzerek en kısa sürede tamamlayabilmek için yarıştı. Yarışma sonunda birinci Mustafa Eroğlu, ikinci Mehmet Eroğlu ve üçüncü olan Oğuz Özdoğan isimli yüzücülere kupa ve altın ödülleri Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Belediye Başkanı Murat Özaltun ile Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Bayındır tarafından verildi.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, etkinlikte yaptığı konuşmada, Beyşehir Gölü’nün sadece Beyşehir’in değil, Konya ve ülkenin en büyük zenginliği olduğuna vurgu yaparak bu zenginliği tanıtmak, korumak, geliştirmek ve gelecek nesillere tertemiz bir şekilde aktarabilmek arzusunda olduklarını, gölün tanıtılması amacıyla da bu etkinliği düzenlediklerini söyledi. Yüzme antrenörü Mahmut Çay’ın etkinliğe “Gölün Gözyaşları” ismini verdiğini ve bu kapsamda yarışmayı düzenlediklerini vurgulayan Kaymakam Başıbüyük, “Ama ben bu etkinliğin bundan sonra ‘gölün tebessümü’ olarak anılmasını istiyorum. Çünkü, gölümüz o 2007 yılında yaşadığı tehlikeli günleri çoktan geride bıraktı. Şu anda pırıl pırıl, masmavi duruşuyla bizlere tebessüm ediyor. Sporcularımız da bu kıyıdan karşı kıyıya, yani Sevgi kıyısından Eşrefoğlu kıyısına tebessüm taşıdı, tebessüm içerisinde yarıştılar ve bu şekilde gölümüzü tanıttılar” dedi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ise, Beyşehir’in sesini her alanda duyurabilmek için gerek Konya, gerekse Türkiye çapında Beyşehir’i anlatmaya çalıştıklarını belirterek, “Beyşehir Gölü değil, ‘Beyşehir Denizi, Konya’nın denizi’ diyoruz. Denize yakışır şekilde sosyal faaliyetler yapıyoruz. Gölün gözyaşı etkinliğinin yanı sıra Beyşehir Gölü kıyısındaki yüzme havuzumuzda yüzme antrenörümüz Mahmut Çay, bu yıl 450 çocuğumuza yüzme öğretti. İşte orada yüzme öğrenen çocuklarımız, gençlerimiz burada görüldüğü üzere yarışmalara katılıyorlar. İnşallah, Beyşehir’i ve denizini Konya’da ve Türkiye’de daha çok ses getiren bir ilçe haline dönüştüreceğiz. Beyşehir’e ziyaretçileri akın akın getirecek projeler yapacağız. Bu noktada, Kaymakamlığımıza, Gençlik ve Spor Müdürlüğümüze, yüzme antrenörümüze, ilgili kurumlarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yarışmalarda ise parkuru daha da büyüteceğimizi ifade ediyorum ”diye konuştu.