Golfte 5. Ağaoğlu dönemi

Golfte 5. Ağaoğlu dönemi

- Türkiye Golf Federasyonunda Ahmet Ali Ağaoğlu, 2001 yılından itibaren yürüttüğü başkanlık görevine yeniden seçildi


ANKARA (AA) - Türkiye Golf Federasyonunda Ahmet Ali Ağaoğlu, 5. kez başkanlığa seçildi.

Golf Federasyonu 4. Olağan Genel Kurulu ve 6. Mali Genel Kurulu, Ankara Palas Devlet Konukevi'nde gerçekleştirildi.

Genel kurula tek aday olarak giren Ahmet Ali Ağaoğlu, 2001 yılından bu yana yürüttüğü başkanlık görevine yeniden getirildi. Ağaoğlu, kullanılan 105 oyun 103'ünü alırken 2 oy da geçersiz sayıldı. Toplantıda federasyonun faaliyet ve denetim raporları da ibra edildi.

Ağaoğlu başkanlığındaki yönetim kurulunda Bülent Göktuna, Richard Ahmet Özatacan, Hüseyin Demirağ, Erdal Asım Durukan, İbrahim Şahin, Mehmet Nuri Ersoy, Alper Alp, Atilla Hasan Akıncı, Ali Köse, Mustafa Cihat Arslan, Muaz Ergezen, Selim Ergüder, Orhan Hallik ve Emre Bahtoğlu yer aldı.

Ağaoğlu, genel kurulda yaptığı konuşmada, son 4 yıllık süreçte Ankara ve Samsun'a golf sahası kazandırdıklarını söyledi. Yeni golf sahalarının artmasıyla birlikte sporcu sayısında da ciddi bir artış yaşandığını belirten Ağaoğlu, Türkiye'deki golf sporuna bakış açısını eleştirdi.

Başkan Ağaoğlu, "Golf zengin sporudur" yönündeki algının gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Federasyonun resmi internet sitesinden, önceden rezervasyon yapmak koşuşuyla ücretsiz golf oynamaya imkan sağlanıyor. Hoca, saha, ders ve ekipman kiralama bedava. Bu 2,5 senedir federasyonumuzun internet sitesinde yazıyor. Bir tane müracaat yok. Eğer insanlar bunu hala söylemeye devam ediyorlarsa, bu cahillik ve bilgisizliktir. Yok onu görüp de söylüyorlarsa art niyettir."


- Tiger Woods, Antalya'da yok


Antalya'da gelecek hafta düzenlenecek THY Open Golf Turnuvası'na değinen Ağaoğlu, 7 milyon dolar ödüllü turnuvanın, ülkenin tanıtımı açısından büyük önem taşıdığının altını çizerek, "Turnuva, 58 ülkede 510 milyon haneye ulaşacak." ifadesini kullandı.

Güvenlik konusunda, dış basında çıkan haberlerden dolayı sıkıntılı süreç yaşadıklarını anlatan Ağaoğlu, "İnşallah, kazasız belasız bu süreci atlatıp müsabakaları hayırlısıyla gerçekleştiririz." diye konuştu.

Ağaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ünlü golfçü Tiger Woods'un sakatlığı nedeniyle Antalya'daki organizasyona katılamayacağını bildirdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :