Gölete atlayan kadını kurtarırken boğulan kişi toprağa verildi

Gölete atlayan kadını kurtarırken boğulan kişi toprağa verildi

Malatya’da baraj göletine atlayan bir kadını kurtarmak isterken boğulan İsmail Öztürk, memleketi Konya’nın Ereğli ilçesinde toprağa verildi.

 

Polis olan eşi ve çocuklarıyla birlikte Malatya’nın Battalgazi ilçesi Karakaya Baraj Gölü Beyaz Saray mevkisine balık avlamaya giden İsmail Öztürk (42), bir kadının baraj gölünde intihar girişiminde bulunduğunu görünce gölete girerek kadını kurtarmak istedi.

İl Jandarma Alay Komutanlığında elektrik teknisyeni olan Öztürk, kadını kurtarırken yosunun çok olduğu baraj göletinden çıkamadı. İntihar girişiminde bulunan kadın olay yerine sevk edilen ambulansta tedavi altına alınırken, Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Sualtı Arama-Kurtarma ve İnönü Üniversitesi Arama Kurtarma (İNOSAR) ekipleri gölde uzun süre arama çalışması yaptı. Yaklaşık 3 saat süren çalışma sonucu İsmail Öztürk’ün cesedine ulaşıldı. Yapılan otopsiden sonra memleketi Konya’nın Ereğli ilçesine getirilen Öztürk’ün cenazesi, Ulu Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Meydanbaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazeye Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ve Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven’in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı