Goldman Sachs petrol raporu

Goldman Sachs petrol raporu

Rapordan:- "OPEC ülkelerinin petrol üretimlerini askıya alması durumunda kartelin toplam üretimi rekor seviyede sabit kalacak. Bu durum küresel petrol piyasasına ve fiyatlara zarar verir"- "Suudi Arabistan ve İran'ın küresel piyasada kendi paylarını korum

NEW YORK (AA) - Uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs, OPEC'in gelecek ay Cezayir'de yapacağı toplantının ve ABD dolarındaki düşüşün petrol fiyatlarını desteklemek için yeterli olmayacağını savundu.

Goldman Sachs raporunda, ABD dolarındaki düşüşün ve eylül sonunda Cezayir'de gayriresmi bir toplantı düzenleyecek OPEC üyelerinin üretimlerini askıya alma olasılığının geçen hafta petrol fiyatlarının yükselmesinde etkili olduğuna işaret edilirken, söz konusu etkenlerin fiyatları desteklemede yeterli olmayacağı bildirildi.

OPEC ülkelerinin petrol üretimlerini askıya alması durumunda kartelin toplam üretimin rekor seviyede sabit kalacağına dikkat çekilen raporda, bu durumun küresel petrol piyasasına ve fiyatlara zarar vereceği vurgulandı.

Raporda, OPEC'in üretimini askıya almasının "kendi kendini engelleyerek başarısızlığa neden olacağı" savunulurken, Suudi Arabistan ve İran'ın küresel piyasada kendi paylarını korumaya odaklandığı ve bu nedenle kartelin oybirliğiyle karar almasının muhtemel olmadığı ifade edildi.

Petrol fiyatları öngörüsüne de yer verilen raporda, Londra Brent türü petrolün varil fiyatının spot piyasada 2017 yazına kadar ortalama 45-50 dolar arasında olacağının tahmin edildiği belirtildi.

ABD'de sondaj kulesi sayısının mayıs ayından bu yana yüzde 28 arttığına dikkat çekilen raporda, Amerikan petrol piyasasında oluşması tahmin edilen günlük ortalama 500 bin varillik arz fazlası nedeniyle 2017 için ABD'nin Batı Teksas tipi ham petrolün varil fiyatı öngörüsünün 52,5 dolardan 45 dolara indirildiği bilgisi paylaşıldı.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :