Gölden kanala yavru balık akışına tepki

Gölden kanala yavru balık akışına tepki

KONYA (AA) - Beyşehir Gölünden Beyşehir-Soğla-Apa (BSA) kanalına akan yavru balıkların yok olduğu gerekçesiyle tepkiye yol açıyor. Beyşehir Gölü’nden...

KONYA (AA) - Beyşehir Gölünden Beyşehir-Soğla-Apa (BSA) kanalına akan yavru balıkların yok olduğu gerekçesiyle tepkiye yol açıyor.

Beyşehir Gölü’nden BSA kanalına, sazan balığı, nesli tükenmekte olan ve korunan göğce ve kızılkanat gibi bazı tür yavru balıkların geçtiği belirlendi.

Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Kurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyşehir Gölünden kanala akan yavru balıkların bir süre önce göle, Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından takviye amaçlı olarak bırakıldığını söyledi.

Beyşehir Gölünden kanala balık kaçağı olmaması ve bu yavru balıkların korunması gerektiğini dile getiren Kurt, "Regülatör kapaklarına talep ettiğimiz ızgaraların konulduğu iddia ediliyor, eğer konuldu ise bu balıklar gölden aşağıya nasıl akıyor? Bu konuda DSİ yetkililerinden biraz duyarlılık bekliyoruz.Gerekli önlemleri almalarını rica ediyoruz." ifadesini kullandı.

Beyşehir Gölündeki balık stoklarında son dönemde ciddi bir kayıp olduğunu ve balık üretiminin gerilediğini savunan Kurt, bundan dolayı devletin Gölde balık popülasyonuna destek ve katkı vermek amacıyla balıklandırma çalışmalarına ağırlık verdiğini hatırlattı.

Ancak, gölden kanala balık kaçağının yapılan bu çalışmaları boşa çıkardığını ileri süren Kurt, "Devletin bir kurumunun yaptığı bu önemli çalışmayı, bir başka kurumun gereken önlemi almaması maalesef boşa çıkarmaktadır. Biz yetkililerimizden göldeki bu balık neslinin korunması için son dönemde ortaya konulan duyarlılık ve hassasiyete biraz daha katkı ve destek göstermelerini bekliyoruz."




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :