Gölde yasak ağ kullananların değişen taktiği de işe yaramadı

Gölde yasak ağ kullananların değişen taktiği de işe yaramadı

Beyşehir Gölü'nde avlanmak için yasak ağ kullananların Jandarma ekiplerini yanıltmak amacıyla değişen taktiği de işe yaramadı.Beyşehir Gölü'nde avda kullanımı yasak olan...

 Beyşehir Gölü'nde avlanmak için yasak ağ kullananların Jandarma ekiplerini yanıltmak amacıyla değişen taktiği de işe yaramadı.

Beyşehir Gölü'nde avda kullanımı yasak olan misina ağların Jandarma ekiplerince toplanması, bu ağlarla kaçak av yapanların taktik değişikliğine gitmesine yol açtı.

Beyşehir Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ekipleri, göl üzerinde çevre kirliliği yarattığı ve başka gerekçelerle avda kullanımına yasak getirilen tek katlı misina ağlara karşı mücadelesini sürdürürken, serilen ağları toplayarak tatlı suları bu ağlardan arındırıyor.

Jandarma Asayiş Botu ekipleri, Beyşehir Gölü'nün Eşek Adası açıklarında avda kullanımı yasak ağlara yönelik yaptığı denetim ve kontrollerde bin 600 metre uzunluğunda ağ ele geçirdi. Avlanmak amacıyla göle serilen ağın bağlı olduğu şamandırayı inceleyen ekipler, ağın ilk 100 metresinin avda kullanılması serbest, diğer bin 500 metresinin ise kullanımı yasak olan misina ağ olduğunu belirledi.

İri sazan ve levrek avında kullanıldığı belirlenen yasak olan ağlar ekipler tarafından Jandarma botuna çekilerek toplandı ve imha edilmek üzere Beyşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim edildi. 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı