-Gölbaşı’nda "Kut’ül Amare" konferansı düzenlendi

-Gölbaşı’nda "Kut’ül Amare" konferansı düzenlendi

ANKARA - (AA) Gölbaşı Şehit Sebahattin Koçak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kutü’l-Amare Zaferi’nin 100. yılı münasebetiyle Atatürk Araştırma...

ANKARA - (AA) Gölbaşı Şehit Sebahattin Koçak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kutü’l-Amare Zaferi’nin 100. yılı münasebetiyle Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Beyhan’ın konuşmacı olarak katıldığı bir konferans düzenledi.

İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan konferansta konuşma yapan Şehit Sebahattin Koçak Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Ayfer Yıldırım, Kut’ül Amare zaferini 100. yılında ülke ve millet gündemine taşıyan milli irade olduğunu belirtti.

Kut’ül Amare zaferini milyonlara tanıtan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı saygıyla selamladığını ifade eden Yıldırım, "Osmanlı’nın bu son zaferini geniş bir alanda anılması ve anlaşılması çabası içinde olan Milli Eğitim Bakanlığımıza ve Kültür Bakanlığımıza şükranlarımızı sunuyorum." diye konuştu.

Prof. Dr. Beyhan, Kutü’l-Amare Zaferi’nin Çanakkale Zaferi gibi yakın tarihimizin bir parçası olduğunu belirterek, "Ancak Kutü’l-Amare Zaferi, Çanakkale Zaferi, hatta Sarıkamış hezimeti kadar şanslı olmamıştır. Tarih kitaplarımız Kutü’l-Amare Zaferi’ne hak ettiği ilgiyi göstermemiştir." dedi.

Kut-ül Emare Zaferinin, 29 Nisan 1916 yılında kazanıldığını ve bu gün 100.yılını kutladıklarını aktaran Beyhan, Kut’ül Amare tarihini ve savaş sonrası yaşanan olayları anlattı.

Konferansın sonunda Kaymakam Şahin Aslan, Beyhan’a plaket verdi.

Konferansı, Aslan, Atatürk Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Nihat Büyükbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı, Yıldırım, okul müdürleri ve öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :