Gölbaşı Şehir Parkı, gazetecilere tanıtıldı

Gölbaşı Şehir Parkı, gazetecilere tanıtıldı

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay:- "Parkın içerisinde havuz, dönme dolap, bisiklet ve yürüyüş yolu, sosyal tesisler, basket, futbol sahaları ile tenis kortları yer alıyor. Park gençlerimizin spor yapma imkanını arttıracak"

ANKARA (AA) - Gölbaşı Şehir Parkı, gazetecilere tanıtıldı.

Belediyenin sosyal tesislerinde gazetecilerle bir araya gelen Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, şehir parkının Türkiye'de kendi enerjisini üreten ilk park olduğunu söyledi.

Başkan Duruay, otopark üzerine yerleştirilen güneş panelleri ile parkın enerjisini üreteceğini kaydetti.

Eymir, Seğmenler ve Şafar mahallelerinin birleşim noktasında yapılan parkın 117 bin metrekarelik alana kurulduğunu anlatan Duruay, "Parkın içerisinde havuz, dönme dolap, bisiklet ve yürüyüş yolu, sosyal tesisler, basket, futbol sahaları ile tenis kortları yer alıyor. Park gençlerimizin spor yapma imkanını arttıracak." diye konuştu.

Mogan Gölü'nün yüzde 60'ını temizlediklerini ifade eden Duruay, gölün tekrar kirlenmemesi için ıslah çalışmaları yapıldığını vurguladı.

Konya karayolunda 5 kavşak çalışmasının bittiğini dile getiren Duruay, 150 yataklı devlet hastanesinin yapımının da devam ettiğini ifade etti.

İlçedeki 48 mahalleye çocuk parkı yaptıklarının altını çizen Belediye Başkanı Duruay, "Bu yılın sonunda ilçedeki bütün mahallelerin yolları asfaltlanmış olacak. 5 mahalleye yeni kültür merkezi yaptık." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :