Göl Festivali’nin adı değişti

Göl Festivali’nin adı değişti

- Konya’nın Beyşehir ilçesinde, bu yıl ismi değişen Beyşehir Göl Festivali, “11. Uluslararası Beyşehir Göl Etkinlikleri ve Tarım Fuarı” adı altında düzenlenecek.

29 Temmuz’da başlayacak ve iki hafta boyunca devam edecek etkinliğin program detayları da ortaya çıkmaya başladı. Festival alanında Beyşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek, bir tanıtım ve organizasyon firması tarafından yürütülecek etkinlikte, sanatsal aktiviteler de yer alacak. Luck Star Tanıtım ve Organizasyon Firması tarafından yapılan yazılı açıklamada, bu yıl 11’inci gerçekleştirilecek Beyşehir Göl Etkinlikleri ve Tarım Fuarı adı altında İç Anadolu’nun en büyük organizasyonunun düzenleneceği belirtildi. İlçede ve göl üzerinde ilk kez olacak çok sayıda etkinlik, aktivite ve programın yer alacağı ifade edilen açıklamada, “Etkinlikte çeşitli gösteri, Show ve yarışmalar yer alırken, alanda düzenlenecek tarım fuarıyla ise Türkiye’de bulunan birçok tarım firmasının teknolojisi de görücüye çıkmış olacak. İddia ediyoruz, İç Anadolu’da böyle büyük bir etkinlik daha önce düzenlenmedi. 29 Temmuz’da başlayacak etkinliklerin ilk gününde takvim saat 18.00’de işlemeye başlıyor. Kortej yürüyüşü ile başlayacak, mehter takımı gösterileri ve festival ateşinin yakılmasının ardından sanat sokağı açılışı sonrası hat, ebru, resim, heykel, fotoğraf ve geleneksel el sanatları stantları gezilecek, sonrasında tarım fuarı, organik ürünler ve tanıtım stantlarının açılışı yapılacak. Bölgenin halk oyunları gösterileri ile Azerbaycan, Bosna-Hersek, KKTC ve Makedonya’ya ait uluslararası halk dansları topluluğunun gösterilerinin ardından sanatçı Mustafa Ceceli sahne alacak” denildi.

Etkinliğin diğer günlerinde göl üzerinde Türkiye Su Jeti Şampiyonası ve Fly Board Yarışları, yüzme, kano ve motorlu tekne ve offshore tekneleri ile yarışlar düzenlenecek. Soğla bölgesinde ABD canavar arabalarının da gösteriler yapacağı etkinlikte, Türk yıldızlarının gösterileri ve imza günü, trap atışları, atlı cirit oyunları, yamaç paraşütü ve paramotor gösterileri, tekvando ve karakucak güreş müsabakaları, Türk soyu defilesi, sirk gösterileri, Süheyl&Behcat Uygur Tiyatrosu’nun ‘Marko Paşa’ oyunu, şiir dinletileri, harika yetenekler gösterisi, yöresel yemek yarışları, tiyatro oyunları, konser bölümlerinde ise Mustafa Ceceli, Azerin, Uğur Işılak, Dursun Ali Erzincanlı, yöresel sanatçılar sahne alacak. Etkinlikte ayrıca Diriliş Ertuğrul Dizisi oyuncuları özel gösterisi ve imza günü de gerçekleştirilecek.