"Gökmen Uzay Eğitim Merkezi" protokol töreni

"Gökmen Uzay Eğitim Merkezi" protokol töreni

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "Son dönemde özellikle maalesef İslam dünyası son 250-300 yıldır bilime gereken önemi vermedi. Vermediği için de İslam dünyası batı toplumlarından tamamından geri kaldı"

BURSA (AA) - Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Son dönemde özellikle maalesef İslam dünyası son 250-300 yıldır bilime gereken önemi vermedi. Vermediği için de İslam dünyası batı toplumlarından tamamından geri kaldı" dedi.

Işık, Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Bilim Teknoloji Merkezi'ne ek olarak inşa edilecek "Gökmen Uzay Eğitim Merkezi"nin bir otelde düzenlenen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, Bursa'nın hiç kuşkusuz bir medeniyet merkezi olduğunu söyledi.

 Medeniyetin olduğu yerde, bilimin olmamasının düşünülemeyeceğini, tarihte Bursa'nın da önemli bilginleri yetiştirdiğini anlatan Işık, şöyle konuştu:

"Son dönemde özellikle maalesef İslam dünyası son 250-300 yıldır bilime gereken önemi vermedi. Vermediği için de İslam dünyası batı toplumlarından tamamından geri kaldı. Eğer yine önder rol üstlenmek istiyorsa İslam dünyası da Türkiye de mutlaka bilime daha fazla önem vermek durumunda. Özellikle temel bilimler alanında daha fazla uğraş vermeliyiz. Daha fazla temel bilimlere yatırım yapmalıyız. Bu açıdan da bakanlık olarak yoğun bir çalışma yürütüyoruz."

Işık, bakanlık olarak verdikleri destekler sayesinde temel bilimlere talebin geçen yıla göre 3 katın üzerine çıktığını belirterek, bunun son derece sevindirici olduğunu dile getirdi. 

Temel bilimleri desteklemeye devam edeceklerini vurgulayan Işık, "Ama bilimin kapısı meraktır. Merakın olmadığı yerde bilim olmaz. Merak da belli yaşa geldikten sonra oluşmaz. Daha çocuk yaşta bizim çocuklarımıza bilimi sevdirmemiz gerekiyor. Meraklı bireyler olarak yetiştirmemiz gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Işık, bu açıdan bilim merkezleri projesini hükümet olarak da bakanlık olarak da çok önemsediklerini ifade ederek, şöyle devam etti: 

"Ben Büyükşehir Belediye Başkanımızı tekrar tebrik ediyorum. Türkiye'de ilk bilim merkezi projesini hayata geçiren belediye, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve biz de dedik ki 40 milyon lira size sergi desteği vereceğiz. Şimdi bu uzay ve havacılık merkeziyle ilgili 12 milyon lira daha ek destek vereceğiz ve 52 milyon liralık destekle biz Bursa Bilim Merkezi'ni destekliyoruz."

Bu arada, Gökmen Uzay Eğitim Merkezi'nin inşaatı için Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) da yaklaşık 8 milyon lira katkı sağlayacağı açıklandı.

Protokole, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay imza attı.

Kaynak:Haber Kaynağı