Gökbel'den 23 Nisan mesajı

Gökbel'den 23 Nisan mesajı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı

 Gökbel mesajında, ulusal egemenliğin, devletin temel yapısını belirleyen ve demokratik rejimin ana kaynağı olan bir ilke olduğunu belirtti.

Ulus egemenliği, çağdaş ve demokratik devlet anlayışının en büyük kurumu ve teminatının da TBMM olduğunu ifade eden Gökbel, şunları kaydetti:

"Bu önemli gün, Türkiye Cumhuriyeti'nin doğuşunun simgesidir. 23 Nisan 1920, tarih yazan Türk ulusunun çağdaş dünyada saygın ve onurlu bir şekilde yerini alabilmek için verdiği savaşın gururla kazanıldığı gündür. Hiç şüphesiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu günü insanlığın ortak hazinesi ve ortak umudu olan çocuklarımıza armağan etmesi de son derece anlamlıdır. Çünkü fikri hür, vicdanı hür ve irfanı hür nesiller ancak Türkiye Büyük Millet Meclisi ile teminat altına alınan özgürlükçü ve demokratik ülkede yetişebilir. Bugün insanlığın ortak hayali savaş, baskı ve şiddetten arındırılmış barış ve huzur dolu dünyada yaşamaktır. Bu dünyayı yüreklerindeki sevgi tomurcuklarıyla yeşertecek olan çocuklarımızın her türlü olumsuzluktan uzak, sevgi ve güven dolu ortamda yetiştirilmesi noktasında hepimize düşen sorumluluğun bilinciyle tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en kalbi duygularla kutlarım."

 

Kaynak:Haber Kaynağı