Gödevlendirme yapılan belediyeden sertifikalı kurs

Gödevlendirme yapılan belediyeden sertifikalı kurs

KHK kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, meslek, sanat ve kültür alanında çok sayıda ücretsiz sertifikalı kurs açacak

arasında yer aldığıDİYARBAKIR (AA) - İçişleri Bakanlığı'nca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çocuk, genç ve yetişkinlere yönelik çok sayıda kurs açacak.

Vatandaşa kaliteli hizmet sunmak için kısa sürede önemli çalışmalar gerçekleştiren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Başkan Vekili Cumali Atilla'nın talimatıyla, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde ücretsiz meslek, sanat ve kültür kursları açılmasını kararlaştırdı.

Ahşap, bilişim, üretim ve metal teknolojileri, çocuk gelişimi ve eğitimi, el sanatları, giyim, müzik ve gösteri sanatları, hasta ve yaşlı bakımı, okuma-yazma, sanat ve tasarım, seramik ve cam, yabancı dil, yiyecek ve içecek hizmetleri ile TEOG, YGS, LYS desteklemenin de arasında yer aldığı kurslar Sümerpark Tesisleri'nde verilecek.

Kurslarla ilgili Belediye ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında iş birliği protokolü imzalanırken, kursları tamamlayan kursiyerlere MEB onaylı sertifika verilecek. Kursiyerler, KPSS sınavlarında istenen Bilgisayar İşletmenliği Sertifikasını kullanabilecekler. Ayrıca, Açıköğretim Mesleki Eğitim Merkezlerine ustalık belgesi için müracaat eden gençler, kurs boyunca aldıkları derslerden muaf tutulacak.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :