Gödene Mahallesi’nde halk toplantısı

Gödene Mahallesi’nde halk toplantısı

Meram’da halk toplantıları sürüyor

Meram Kaymakamlığı ve Meram Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen mahalle toplantıları devam ediyor. Gödene Mahallesi’nde düzenlenen toplantıda Gödene, Beybes, Kozağaç ve Hatıp mahalle sakinleriyle bir araya gelen Kaymakam Çelik ve Başkan Toru, halkın beklentilerine daha hızlı çözüm üretme açısından bu toplantıların önemli olduğunu vurguladılar.

Meram Belediyesi Gödene Mahallesi Bilgi Merkezinde düzenlenen halk toplantısına Meram Kaymakamı Resul Çelik, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Ermiş, Beybes, Kozağaç, Hatıp ve Gödene mahallesi muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

“7 AYDIR TOPLANTILARIMIZ SÜRÜYOR”

Her ay belli bir bölgenin yöneticileri, STK temsilcileri ve vatandaşlarla istişare toplantısı yapmaya devam ettiklerini belirten Meram Kaymakamı Resul Çelik, “7 aydır bu toplantılarımız devam ediyor. Temel hedefimiz en kaliteli hizmeti sizlere sunmaktır. Sizlerin istek, talep, şikayetlerini birinci ağızdan dinleyerek çözüm üretmek istiyoruz. Bunun için buradayız.” diye konuştu.

İçişleri Bakanlığı’nın yılbaşında başlattığı halk toplantıları kapsamında Meram Kaymakamlığı ile birlikte aylık olarak rutin olarak düzenledikleri toplantıların devam ettiğini belirten Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Bu toplantıları ağırlıklı olarak gündüz yapıyorduk. Ancak çalışan kesimin katılımını sağlamak üzere bugün ilk defa akşam yapıyoruz” dedi.

“MAHALLE İHTİYAÇLARINA GÖRE PLANLAMA YAPIYORUZ”

Yaptıkları önemli hizmet ve yatırımlar hakkında bilgi veren Başkan Toru, mahallelerin ihtiyaçları doğrultusunda planlama yaptıklarını dile getirerek, “Kiminde asfalt, kiminde imar düzenlemesi, kiminde sosyal tesis, kiminde sağlık tesisi, kiminde okul alanı vb. her mahallenin önceliğine göre bir programlama yaptık. Bu noktada nüfus yoğunluğunun olduğu Gödene Mahallemizde de önemli hizmetler yaptık.

Vatandaşlarımızın daha konforlu bir şekilde pazar alışverişlerini yapmaları için kapalı pazar yeri ihalesini yapmıştık. Ancak yapımcı müteahhit işi tamamlayamadığı için sözleşmeyi feshettik. En kısa süre içinde ikmal ihalesini yaparak kapalı Pazar alanını halkımızın hizmetine sunacağız. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bölgeye kazandıracağı gençlik merkezinin ihalesi de aynı nedenle tekrar yapılacak” diye konuştu. Kozağaç ve Beybes mahallelerinde asfalt ve altyapı çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Toru, Hatıp Mahallesi’nde de planlama ve 18. Madde çalışmalarının akabinde başlayacağını sözlerine ekledi.

“HATUNSARAY YOLU’NUN GENİŞLETİLMESİ GEREKİYOR”

Meram Muhtarlar Derneği Başkanı ve Beybes Mahalle Muhtarı Ali Ermiş, bölgedeki mahalle muhtarları olarak uyum içinde çalıştıklarını ve belediyenin hizmetlerinden memnun olduklarını söyledi. Muhtarlar ve vatandaşlar bölgedeki en önemli sorunun artan nüfusla birlikte ihtiyaçlara cevap veremeyen Hatunsaray yolunun genişletilmesi olduğunu dile getirdiler. Kaymakam Çelik ve Başkan Toru, Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan bu yolun genişletilmesi için gerekli girişimleri yapacaklarını kaydettiler. Meram Kaymakamı Resul Çelik ve Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Gödene Mahallesi’ndeki halk toplantısından sonra Harmancık Mahallesi Şehit Süleyman Ballan Spor Tesislerinde devam eden Meram Belediyesi Mahalleler Arası Futbol Turnuvası’ndaki maçları izlediler.