Gödene Bilgi Merkezi Hizmete Açıldı

Gödene Bilgi Merkezi Hizmete Açıldı

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Gödene Mahallesi’nde yaptırılan Bilgi Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Gödene Mahallesi TOKİ Konutları yanındaki merkezin açılışında konuşan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Gödene'ye her gelişlerinde çocukların eğitim ve gelişimiyle ilgili hizmetler ve açılışlar gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek, "Geçen yıl kütüphanemizin açılışını yapmıştık. Bu sene de; geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim hayatına katkı sağlamak amacıyla Bilgi Merkezi'ni açıyoruz. İlk bilgi merkezimizi Dr. Ahmet Özcan Caddesi üzerinde 2014 yılında hizmete açmıştık. Ciddi bir nüfus yoğunluğunun olduğu Gödene Mahallemizde de ikinci şubemizi açıyoruz. Belediye olarak fiziki belediyeciliğin yanı sıra sosyal ve kültürel hizmetlere de büyük önem veriyoruz" dedi.

"Çocuklarımızın eğitim hayatına katkı sağlıyoruz"

Yeni bir yerleşim alanı olduğu için Gödene Mahallesi TOKİ Konutları'nın bulunduğu bölgede sosyal donatı eksikliklerini gidermeye yönelik çalışmaları hızla sürdürdüklerini ifade eden Başkan Toru, "Kapalı Pazar alanı inşaatımız hızla devam ediyor. İnşallah 2017 yılının ilk aylarında Pazar yerimizi de hep birlikte hizmete açacağız. Kütüphane, Bilgi Merkezi, meslek edindirme kursları ve şu anda inşaatı devam eden Gençlik Merkezi ile birlikte burada eğitim gören yavrularımızın eğitim hayatına çok ciddi bir katkı sağlamış oluyoruz" diye konuştu.

"FETÖ ile mücadeleye çok önce başladık"

Bilgi merkezlerini açma kararını 2014 yerel seçimlerinden hemen sonra verdiklerine işaret eden Toru, "Belediye Meclisimizin 2014 yılı eylül ayında aldığı kararla Bilgi Merkezi Yönetmeliğini oluşturduk. Bu çalışma, FETÖ yapılanması gibi illegal yapılanmalara çocuklarımızı emanet edemeyeceğimiz ve onlarla mücadele edilmesi gerekliliğiyle ilgili bir çalışmaydı. Bu da belediyemizin FETÖ ile mücadelesinin çok önceden başladığının bir göstergesiydi" ifadelerini kullandı.

"15 Temmuz'u unutturamazlar"

Bir takım medya ve algı merkezlerinin sürekli mağdur edebiyatı yaparak FETÖ'yle mücadeleyi sulandırmak istediklerini kaydeden AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür ise, "Sanki 15 Temmuz yaşanmadı, sanki 241 şehit verilmedi. Evsiz, barksız, anasız, babasız insanlarımız kalmadı. Kimse kusura bakmasın. Bizim vatandaşlarımız bu algı oyunlarına gelmedi ve gelmeyecek. Tüm bu algı operasyonlarının maksadı 15 Temmuz'u bizlere unutturmaktır. Ama biz bu vatan için gözünü kırpmadan şehadete yürüyen kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi asla unutturmayacağız" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra protokol mensupları, öğrencilerle birlikte Bilgi Merkezi'nin açılış kurdelesini dualar eşliğinde kestiler. Başkan Toru ve diğer protokol üyeleri Bilgi Merkezi'ni gezdi.

Törene AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür, AK Parti Meram Koordinatörü Sema Ersöz, AK Parti il ve ilçe teşkilatı yöneticileri, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Ermiş, Meram Ziraat Odası Başkanı Ali Ataiyibiner, Hizmet-iş Sendikası Konya Şube Başkanı Vacit Sır, kamu kurum ve STK temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, eğitimciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılara aşure ikramı da yapıldı