Gmis Genel Başkanı Demirci:

Gmis Genel Başkanı Demirci:

"Bugün TTK'nın işçi açıkları, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini de riske sokar durumdadır. Hem üretimin artırılması hem de iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin eksiksiz alınabilmesi için işçi açıklarının giderilmesini istiyoruz"

ZONGULDAK (AA) - Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, "Bugün Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) işçi açıkları, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini de riske sokar durumdadır. Hem üretimin artırılması hem de iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin eksiksiz alınabilmesi için işçi açıklarının giderilmesini istiyoruz" dedi.

Demirci, TTK Kozlu Müessesesi'nde çalışan madencileri ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türk-İş'in 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü, Zonguldak'ta kutlayacağını söyledi.

Türkiye'nin dört bir yanından kente gelecek olan işçi ve emekçilerin, seslerini yükselteceklerini ifade eden Demirci, "Bizler de maden işçilerinin gür sesini Türkiye'ye ve dünyaya duyuracağız. 1 Mayıs'ta, emeğin başkenti tarihi bir gün daha yaşayacak. Bir bayram coşkusuyla 1 Mayıs'ı kutlayacağız. Sizleri aileniz, eşiniz, dostunuz ve komşularımızla birlikte 1 Mayıs'ta kent merkezindeki Madenci Anıtı’na bekliyoruz" diye konuştu.

Yeni dönemin en önemli sorununun işçi açıkları olduğuna dikkati çeken Ahmet Demirci, şunları kaydetti:

"Bugün TTK'nın işçi açıkları, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini de riske sokar durumdadır. Hem üretim artırılması hem de iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin eksiksiz alınabilmesi için işçi açıklarının giderilmesini istiyoruz. Cumhurbaşkanımızın önceki hafta imzaladığı ve yürürlüğe girmesi için dört gözle ve merakla Resmi Gazete'de yayımlanmasını beklediğimiz, yer altında çalışan maden işçilerinin günde 7,5 saat, haftada 37,5 saat çalışması ve iki gün tatil yapmasını sağlayan kanun, 23 Nisan'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Artık madenci, haftada iki gün güneş yüzü görecek."

Daha sonra Demirci ve beraberindekiler, atölyeleri ziyaret etti.

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı