Gizli tanıktan Erdoğan'ın ameliyatına ilişkin FETÖ iddiası

Gizli tanıktan Erdoğan'ın ameliyatına ilişkin FETÖ iddiası

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında ifade veren gizli tanık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde olduğu ameliyata ilişkin önemli iddialarda bulundu- Gizli Tanık:- "Recep Tayyip Erdoğan ameliy

İSTANBUL (AA) - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında ifade veren gizli tanık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde olduğu ameliyata ilişkin önemli iddialarda bulundu.

Gizli tanığın ifadesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ameliyat olmasından bir hafta önce, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişime ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan, kapatılan eski Zaman Gazetesinin imtiyaz sahibi Alaaddin Kaya'nın makamında, misafirleriyle oturduğu sırada bir konuya tanıklık ettiğini söylediği öğrenildi.

Bu kişilerin kendi aralarında konuştuklarına kulak misafiri olduğunu savunan gizli tanığın "Misafirleriyle konuşurken Kaya, 'Bu sefer bu hastanede iş kesinlikle tamam' diyerek ellerini de birbirine vurup işin bittiği anlamında işaret yaptı. Karşısındaki kişi de 'İnşallah azizim' dedi ve Kaya ile gülüştüler." dediği belirtildi.

Alaaddin Kaya'nın özel misafirleriyle bizzat kendisinin ilgilendiğini ancak bu kişilerin kim olduğunu bilmediğini ifade eden gizli tanık, şunları anlattı:

"Bu görüşmeden kısa bir süre sonra şimdiki Cumhurbaşkanımızın ameliyat olduğunu öğrendim. Ameliyattan önce başka bir hastanede suikast ihtimali olduğu yönünde haberler çıkınca ben bunların yaptığını tahmin ettim. Hatta bu konuyu çevremdeki arkadaşlarıma da anlattım. Onlarda bana bu hususu git ihbar et dediler. Ben bu yapının emniyet içindeki yapılanmasından çekindiğim için kimseye bir ihbarda bulunmadım. Milletvekilleri ve danışmanları aracılığı ile ulaşmaya çalıştım."

-''17-25 Aralık darbe girişimiyle ilgili mailleri gördüm''

Alaaddin Kaya'nın, arkadaşlarıyla konuşmak için "Kakao Talk ve Coco" programlarını kullandığını, "Coco" adlı programda Kaya'nın kod adının da olduğunu öne süren gizli tanık, "Örgüt hangi programı tercih ederse haberleşmede onu kullanıyorlar. Daha önce 'Cacao Talk' programını kullanıyorlardı. 2 yıldır hiç telefon kullanmıyor. Bildiğim kadarıyla bugüne kadar attığı tüm mailleri kayıtlıdır. Maillerin çıktısını aldığım bir gün de 17-25 Aralık darbesiyle ilgili mailleri gördüm." iddiasında bulundu.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :