Girit'te 700 kaçak göçmeni taşıyan geminin arızalanması

Girit'te 700 kaçak göçmeni taşıyan geminin arızalanması

Geminin limana taşınması için hazırlıklar tamamlandı

GİRİT (AA) - Yunanistan'ın Girit Adası açıklarında motorunda arıza meydana gelen ve içinde 700 kaçak göçmenin bulunduğu "Barış" adlı kuru yük gemisinin İerapetra limanına taşınması hazırlıkları tamamlandı. 

İtalya'ya gitmek üzere yola çıkan ve 700 kaçak göçmeni taşıyan geminin İerapetra limanına getirilmesi hazırlıklarını AA görüntüledi. 

Geminin İerapetra limanına yanaştıktan sonra göçmenlerin olası Ebola virüsüne karşı önce sağlık kontrolünden geçecekleri daha sonra da İerapetra Spor Salonu'na yerleştirilecekleri bildirildi. Olası Ebola virüsü tespitine karşı Ada'daki bütün hastaneler alarm seviyesine geçerken, bölgede yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Geminin sürüklenmesi sırasında kaçak göçmenlerden can kaybı olup olmadığı yönünde bilgi verilmezken, yüzlerce grostonluk geminin limana yanaştırma faaliyetleri 24 saattir sürüyor. 

AA muhabirinin Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkilileri ve doktorlardan edindiği bilgiye göre, İerapetra'ya getirilecek göçmenlerin sağlık durumları ile ilgili tüm tedbirlerin alındığı belirtildi. Göçmenlere her türlü yardımın yapılacağı kaydedilirken, yetkililerin hazır bulunduğu ifade edildi.

İtalya'ya gitmek üzere yola çıkan Kribati bandıralı 77 metre uzunluğundaki kuru yük gemisi, dün, Girit Adası'nın 48 kilometre güneydoğusunda motorunda ortaya çıkan arıza üzerine, şiddetli dalga ve kötü hava koşullarının da etkisiyle sürüklenmeye başlamıştı. 

Çevredeki gemilerde çalışanların Yunan Sahil Güvenlik birimlerine haber vermesi üzerine, bölgeye gelen ekipler gemide yüzlerce kadın ve çocuğun bulunduğunu tespit etti. "Barış" isimli geminin İerapetra limanına çekilmesi için Yunan Deniz Kuvvetlerine ait Super Puma helikopteri ile bir fırkateyn görev yapıyor. 

Kaçak göçmenlerin, Afrika ülkeleri, Suriye ve Afganistan kökenli olduğu ve İtalya'ya gitmeye çalıştıkları ifade edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı