Girişimcilik eğitim ağı kurana 350 bin avro hibe

Girişimcilik eğitim ağı kurana 350 bin avro hibe

KOSGEB'in ulusal koordinatörlüğünü yürüttüğü AB programı COSME, girişimcilik eğitim ağı kurana 350 bin avro hibe verecek

ANKARA (AA) -  ​Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi'nin (KOSGEB) ulusal koordinatörlüğünü yürüttüğü AB programı COSME (KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği Programı), girişimcilik eğitim ağı kurana 350 bin avro hibe sağlayacak.

KOSGEB'ten yapılan açıklamada, COSME'nin girişimcilere Avrupa standartlarında girişimcilik eğitimi sağlamak için proje çağrısı yaptığı bildirildi. Avrupalı Girişimciler arasında bir eğitim ağının oluşturulmasının öngörüldüğü projenin kabul edilmesi halinde ilgili kurum veya kuruluş 350 bin avroluk hibeye hak kazanmış olacak.

Çağrı, 2020 girişimcilik eylem planı hedefleri kapsamında girişimcilik eğitiminin Avrupa'da daha yaygın ve etkin biçimde uygulanabilmesi için Avrupa düzeyinde ve ulusal düzeyde mevcut bilgi ve deneyimi bir araya getiren inisiyatif oluşturmayı amaçlıyor. Bu çerçevede, politika belirleyici kurumlar ve uzmanların katılımıyla oluşturulan işbirliği ağlarının desteklenmesi öngörülüyor. Proje kapsamında özellikle internet ortamında aktif bir platformun oluşturulması, böylece Avrupa'nın değişik bölgelerindeki girişimcilerin kısa zamanda etkin bir şekilde bir araya getirilmesi hedefleniyor. 

Girişimcilerin eğitilmesini ve girişimciliğin daha geniş kitlelere yayılmasını hedefleyen programa kamu kurumları ve girişimcilik alanında çalışan uluslararası kuruluşlar başvurabilecek. Girişimcilik alanında faaliyet gösteren diğer kamu ve özel tüzel kişilikler ortak olarak konsorsiyumlarda yer alabilecek.

Çağrıya, 20 Ağustos 2014'e kadar başvurulabilecek. Programla ilgili detaylı bilgiye, KOSGEB internet sitesinden ulaşılabilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı