Girişimcilere sertifika töreni

Girişimcilere sertifika töreni

Uygulamalı eğitim programına katılan 30 kursiyere sertifikaları verildi

AKSARAY (AA) - Aksaray Ticaret Borsası ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" programına katılan 30 kursiyer sertifikalarını aldı.

Aksaray'da ticaret borsası ve KOSGEB işbirliği başlatılan girişimcilik programını tamamlayan 30 kursiyer için Ağaçlı tesislerinde düzenlenen sertifika törenine Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Baydar, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, KOSGEB Aksaray Hizmet Merkezi Müdürü Hakan Koçak, Aksaray Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nurettin Yapılcan ve Meclis Üyeleri, ATSO Meclis Başkanı Fatih Tekin, TOBB Aksaray Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Ercan Yeşilöz ve Yönetimi, TOBB Aksaray Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Aysun Akkurt, Meclis Üyeleri ve kursiyerler katıldı.

Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök eğitime katılarak "Girişimci" belgesini almaya hak kazanan kursiyerlerin, kendi işlerini kurmak istediklerinde aldıkları sertifika sayesinde devletin sağladığı hibe ve faizsiz kredi desteğinden yararlanabileceklerini söyledi.

Aksaray'ın tarım ve sanayi alanında önemli gelişme ve ilerlemeler kaydettiğini de vurgulayan Başkan Özkök, “Dünya değişiyor, değişen dünyada gelişen bir Türkiye var. Aksaray gelişen Türkiye'nin parlayan yıldızı olma yolunda hızla ilerliyor. Aksarayımızda genç bir nüfus, genç bir nesil var. Genç girişimcilerimizin acilen sektöre dahil olmaları başta ailelerine daha sonra ilimize daha sonra Türkiye'mize üreterek katma değer sağlamaları bu manada çok önemli görünmektedir" dedi.

Konuşmaların ardından eğitim programına katılan 30 kişiye sertifikaları verildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :