Girişimci ve KOBİ'ler bir bilene sorabilecek

Girişimci ve KOBİ'ler bir bilene sorabilecek

Ankaralı bir firma, girişimci ve KOBİ'lerin iş kurarken veya yatırım yaparken ihtiyaç duydukları uzman görüşü ihtiyacını karşılamak için web sitesi kurdu- "Eksperin.com" sitesinin kurucusu Ertürk:- "Belirli kategorilerdeki uzmanlarla, bu kişilerden fikir

ANKARA (AA) - Ankaralı bir firma, girişimci ve KOBİ'lerin iş kurarken veya yatırım yaparken ihtiyaç duydukları uzman görüşü ihtiyacını karşılamak için web sitesi kurdu.

"Eksperin.com" adlı sitenin kurucusu Ersin Mete Ertürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, site sayesinde yatırımcıların yatırımları konusunda tavsiye almak istediklerinde konunun uzmanlarıyla telefonda görüşebildiğini söyledi.

Geliştirdikleri yazılımın tamamen yerli olduğunu belirten Ertürk, girişimci ve KOBİ'lerin iş kurarken ya da yatırım yaparken yaşadıkları "bi̇r bi̇lene sorabi̇lsem" kaygısına son vermeyi amaçladıklarını ifade etti.

Uzman görüşü ihtiyacının yatırımcıların önemli sorunlarından olduğunu kaydeden Ertürk, web sitesini söz konusu soruna çare olabilmesi düşüncesiyle kurduklarını dile getirdi.

- Türkiye'nin her yerinden ulaşılabiliyor

Sürecin nasıl işlediğine ilişkin bilgi veren Ertürk, "Belirli kategorilerdeki uzmanlarla, bu kişilerden fikir veya tavsiye almak isteyenleri özel bir yazılım sayesinde ve yine özel bir şifre kullanılarak telefon yoluyla görüştürüyoruz. Böylece Anadolu'daki bir KOBİ veya girişimci, bulunduğu yerden başka şehirdeki uzmana işiyle ilgili soru sorup fikir alabiliyor. Uzman da bunun karşılığında gelir elde ediyor." diye konuştu.

- "Hedef: KOBİ'ler ve 1,5 milyon girişimci"

Ertürk, sitede uzman olarak çalışmak isteyenlerin başvuru yapabileceklerini ifade ederek, platform tarafından kabul edilen uzmana en geç 24 saat içinde dönüş yapıldığını ve müşterilerle görüşebilmesi için hesabının aktif hale getirildiğini belirtti.

Uzmanların görüşme için dakika ücretlerini kendilerinin belirlediğini dile getiren Ertürk, "Girişimciler ve KOBİ'ler görüşmek istedikleri uzmana istek gönderip randevu alabiliyor. Sitenin uzmana ve müşteriye, sabit bir telefon numarası ve görüşme için özel şifre veriyor. Taraflar belirlenen saatte numarayı arayıp şifreyi girerek görüşmeye başlıyorlar. Böylece iki taraf birbirlerinin iletişim bilgilerini almadan görüşme yapabiliyor." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :