Girişimci adayları Antalya'da buluştu

Girişimci adayları Antalya'da buluştu

Türkiye Girişimcilik Vakfı Genel Müdürü Aygül: - "Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. Girişimcilik potansiyeli olan gençlere ilham, burs vermeyi hedefliyoruz"

ANTALYA (AA) - Sivil ve askeri uçak, helikopter üreticilerinden Boeing şirketinin, Türkiye Girişimcilik Vakfı iş birliğiyle yürüttüğü eğitim programı kapsamında girişimci adayları için fikir kampı düzenlendi.

İlki geçen yıl düzenlenen "Airpreneurs" programının ikincisi, gençleri daha girişimci kılmak ve bu alanda yeni fikirlerin ortaya çıkmasını sağlamak hedefiyle yeniden hayata geçirildi.

Belek Turizm Merkezi'nde bir oteldeki iki günlük etkinliğe katılan üniversite öğrencileri, havacılık alanındaki fikirlerini paylaştı.

Türkiye Girişimcilik Vakfı Genel Müdürü Mehru Aygül, AA muhabirine, yeni havacılık girişimcilerinin çıkması için organize ettikleri altıncı fikir kampının Antalya'da bugün başladığını söyledi.

Daha önce Gaziantep, İstanbul, Ankara, Trabzon ve Elazığ'da programlar gerçekleştirdiklerini belirten Aygül, şunları kaydetti:

"Her fikir kampında seçilen birinci ekip, önümüzdeki ay İstanbul'da yapılacak finalde yarışacak. Programın her etabına çevre illerden yaklaşık 150 üniversite öğrencisi katılıyor. Bugüne kadar bine yakın gencimize ulaştık. Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. Girişimcilik potansiyeli olan gençlere ilham, burs vermeyi hedefliyoruz. Gençlerimiz ilk gün ekip, fikir oluşturmayı öğreniyor. İkinci gün ise fikrin iş modeline dönüştürülmesi ele alınıyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :