Giresun Ziraat Odası Başkanı Karan:

Giresun Ziraat Odası Başkanı Karan:

"Şu anki kar yağışı fındığa zarar verecek diye kesin bir kanı yok"

GİRESUN (AA) - Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, bölgede kar yağışının etkili olduğunu belirterek, "Şu anki kar yağışı fındığa zarar verecek diye kesin bir kanı yok." dedi.

Karan, kar yağışının etkili olduğu Akıncı köyündeki bir fındık bahçesinde gazetecilere açıklama yaptı.

Bu kış fındığın ihtiyacı olan soğuk havanın yaşanmadığını söyleyen Karan, bölgede karanfillerin Aralık ayının 15'inden itibaren açmaya başladığını, yeterli soğuma olmadığı için bu sürecin devam ettiğini dile getirdi.

Karan, hava sıcaklıklarının 15 dereceye kadar yükselip bir anda 0 derece ve altına düştüğüne dikkati çekerek, "Tabii biz geçen yıla göre sıkıntılı bir dönem geçirdiğimizin farkındaydık ama iklimden dolayı da en büyük sıkıntıyı yaşayacağımızı tahmin etmiyorduk. Şu anda konuşmak için erken ama ani düşüş olursa bundan sonraki süreçlerde sıkıntı yaşayabiliriz." dedi.

Don olayına karşı lastik ve saman yakma gibi birtakım önlemlerin alınabileceğini ancak bunların kesin çözüm olmadığını anlatan Karan, "Allah'tan ümit kesilmez, inşallah hava çok ısınmaz, çok da soğumaz." ifadesini kullandı.

Nurittin Karan, bölgede kar yağışının devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Şu anki kar yağışı fındığa zarar verecek diye kesin bir kanı yok fakat bazı yerlerde yapraklar büyümüş. Eğer eksi dereceye düşüp don olayı gerçekleşirse bu tarz bahçelerde sıkıntı olabilir."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :