Giresun Ziraat Odası Başkanı Karan:

Giresun Ziraat Odası Başkanı Karan:

"(Fındık sektöründe ben de varım) diyen TMO sadece fındığı alıp depolama yerine ihraç ederek ekonomiye katkı sağlamalı"

GİRESUN (AA) - Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, "(Fındık sektöründe ben de varım) diyen TMO sadece fındığı alıp depolama yerine ihraç ederek ekonomiye katkı sağlamalı." ifadesini kullandı.

Karan yaptığı yazılı açıklamada, TMO'nun alım için fındık piyasasına girmesinin çok önemli olduğunu ancak Ofisin fındık satış ağını da kurmasının zaruri hale geldiğini savundu.

TMO'nun alımını yaptığı fındığı, ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlamak adına ihracatta kullanmasının doğru bir adım olacağını belirten Karan şunları kaydetti:

"Sadece alıp depolamakla fındığın sıkıntıları çözülemez. 'Fındık sektöründe ben de varım' diyen TMO sadece fındığı alıp depolama yerine ihracata yönelmeli. Bu yönde politikalar geliştirerek ekonomiye katkı sağlamalıdır. Sadece güçlü alıcı ve tekel zihniyetiyle yapılan ihracatla fındıkta sorunların önüne geçemeyiz. Bunun en canlı örneğini geride bıraktığımız ihracat sezonunda gördük."

Karan, Giresun'da 2017 yılı tahmini fındık rekoltesinin tespiti için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce oluşturulan komisyonun çalışmalarına başladığını anımsatarak, tahmini fındık rekoltesinin doğru ve tek elden çıkacağını ifade etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :