Giresun Ziraat Odası Başkanı Karan:

Giresun Ziraat Odası Başkanı Karan:

"Üretici birlikleri olarak önümüzdeki sezonda da TMO'nun piyasada olmasını ve alım yapmasını istiyoruz"

GİRESUN (AA) - Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, TMO'nun önümüzdeki sezon da piyasada olmasını ve fiyatta denge unsuru için alım gerçekleştirmeyi sürdürmesini istediklerini belirtti.

Karan, yaptığı açıklamada, fındık fiyatının yeni haftaya 9,50 liradan başladığını bildirdi.

Bugün oluşan fiyatın, 2016 sezonu açılış rakamının da altında olduğuna dikkati çeken Karan, "Her sezon öncesi fiyatı düşük seviyede tutma adına oynanan oyunlar, maalesef bugünlerde kendisini yeniden gösterdi. Şu anda 2016 ürünü fındık neredeyse kalmadı gibi bir şey ama fiyat yine de 10 liranın altında. Bugün 9,50 liradan haftaya başlangıç yaptı. Bu rakam sezon başlangıç rakamının da altında." dedi.

Bazı çevrelerin ağustos ayında açılacak yeni sezonda fındık fiyatını 10 liranın altında başlatmak gibi bir hedefle hareket ettiklerini söyleyen Karan, üretici birlikleri olarak bu oyuna müsaade etmeyeceklerini bildirdi.

Halen fındık alımını gerçekleştiren TMO'nun, önümüzdeki sezon da piyasada olmasını istediklerini ve bu doğrultuda da girişimlerinin sürdüğünü belirten Karan, şunları kaydetti:

"Biz devletin her zaman piyasada olmasını savunduk. Bunun önemini her platformda da dile getirdik. Birkaç ay önce de devlet TMO kanalıyla piyasaya girdi. Biz üretici birlikleri olarak önümüzdeki sezonda da TMO'nun piyasada olmasını ve alım yapmasını istiyoruz. Bu yönde girişimlerimiz sürüyor. İlgililerle yaptığımız görüşmelerde olumlu sinyaller aldık. Devletimizin fındık ve fındık üreticimizi mağdur etmeyeceğine ve piyasada olmayı sürdüreceğine inancımız tam."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :