"Giovanni Paolo Pannini'nin İzinde" Sergisi

"Giovanni Paolo Pannini'nin İzinde" Sergisi

Bedri Rahmi Eyüpoğlu, Gülseren ve Teoman Südor, Giancarlo Caneva, Ursula Katipoğlu, Yusuf Katipoğlu, Aydın Ayan, Francesco Borzani, Feyzan Alasya, Hale Sontaş, Eren Eyüboğlu ve Kaan Kayımoğlu'nun eserlerinin yer aldığı "izleyiciye kapalı" sanat etkinliği

Beyoğlu'nda restorasyonu süren tarihi bina Casa Garibaldi, dün ve bugün "izleyiciye kapalı" manifesto niteliğindeki sanat etkinliği "Giovanni Paolo Pannini'nin İzinde" sergisine ev sahipliği yaptı.

Şantiye alanında düzenlenen ilk sanat performansı olma özelliği taşıyan ve 2 gün süren "Giovanni Paolo Pannini'nin İzinde" etkinliğinin küratörlüğünü, Galeri Diani'nin sahibi ve yöneticisi Telga Südor Mendi ile Casa Garibaldi'nin restorasyon çalışmalarının koordinasyonunu yürüten sanat tarihçi Dr. Sedat Bornovalı yaptı.

Türkiye ile İtalya arasında kültürel bir köprü vazifesi görmeyi hedefleyen sanat etkinliğinde, her iki ülkede sergiler açan Gülseren ve Teoman Südor ile Giancarlo Caneva'nın eserlerinin yanı sıra Bedri Rahmi Eyüboğlu, Eren Eyüboğlu, Hale Sontaş, Yusuf Katipoğlu, Ursula Katipoğlu, Aydın Ayan, Francesco Borzani, Feyzan Alasya ve Kaan Kayımoğlu'nun resimleri yer aldı. Mekan, 17. yüzyılda mekan resimleri yapan ve etkinliğe adını veren Giovanni Paolo Pannini'nin resimlerindeki sergileme tekniğinden yola çıkılarak düzenlendi.

Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun hiç bilinmeyen ve yeni restorasyondan çıkan 2 tablosunun sergilendiği etkinlik, "Geçmişin Unutulmuşluğuna Protesto" temasıyla yapıldı.

İtalya Devleti ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) yaptığı protokol sonucunda İstanbul'un kent hayatına kazandırılmasına karar verilen Casa Garibaldi'nin restorasyonu 3 yıldır restorasyonunun devam ediyor.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, 1863 yılında Beyoğlu'nda kurulan İtalyan İşçi Yardımlaşma Cemiyeti'nin tarihi binası Casa Garibaldi'de yapılan sanat etkinliğini, "Bu yapılan ve kısıtlı süre değerli ressamların eserlerinin yer aldığı sanat çalışması, bir deneme sürümü. Daha sonra yapılabileceklerin yolunda sadece bir başlangıç olacak" şeklinde değerlendirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı