Gıda ve tıp ilişkisi masaya yatırılacak

Gıda ve tıp ilişkisi masaya yatırılacak

ANKARA (AA) - 1. Gıda ve Tıp Öğrencileri Kongresi, 7 Mayıs'ta Ankara Üni̇versi̇tesi̇ Tıp Fakültesi̇nde yapılacak.Hacettepe ve Ankara üniversiteleri...

ANKARA (AA) - 1. Gıda ve Tıp Öğrencileri Kongresi, 7 Mayıs'ta Ankara Üni̇versi̇tesi̇ Tıp Fakültesi̇nde yapılacak.

Hacettepe ve Ankara üniversiteleri tarafından desteklenen 1. Gıda ve Tıp Öğrencileri Kongresi'ne ilişkin kongre başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, yaşamsal sürecin sağlıklı ve doğru devamlılığının, yeterli ve dengeli beslenmenin yanı sıra güvenli gıda ile mümkün olduğu belirtildi.

Bu bağlamda gıdanın, gerek içerdiği yaşamsal ögeler açısından gerekse taşıyabileceği risklerin neden olabileceği hastalıklar ve ölümler nedeniyle insan sağlığını doğrudan ilgilendiren bir unsur olduğuna dikkat çekilen açıklamada, gıdaların sağlıklı yaşamın yanı sıra hastalıkların oluşumunun önlenmesindeki yerinin tartışmasız olduğu vurgulandı.

Son dönemde nüfusun hızla artması, gıdalardan beklentilerin yükselmesi, yeni teknolojilerin gelişmesi gibi çeşitli etkenlerle, gıdanın sağlık alanındaki yeri ve güvenli gıda kavramı konusundaki tartışmaların da artmaya başladığı işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu durum bilgi kirliliğine ve yanlış yönlendirmelere de neden olmakta ve toplum sağlığı bundan doğrudan etkilenmektedir. Bu kongre ile ilk kez gıda ve tıp alanında eğitim gören öğrenciler bir araya gelerek güncel ve tartışmalı konuları ortak platformda ele alacaktır. Kongre ile gıda ve sağlık alanında yer alan meslek bireylerinin aynı dili konuşabilme, birbirini tanıyabilme açısından temel başlangıç adımlarının atılması hedeflenmektedir. Kongre sonunda, paylaşımlar derlenerek konuyla ilgili bilimsel temel bir basın bildirgesi, ilgili alanlarla paylaşılmak üzere hazırlanacaktır."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :