Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ek hizmet binası açılış töreni

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ek hizmet binası açılış töreni

Bakan Eker:

ANKARA (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, yaklaşık 6,5 milyon lira harcanarak  yenilenen ek hizmet binasını hizmete açtı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; Bakan Eker açılış töreninde yaptığı konuşmada, mutluluk verici bir vesileyle daha birlikte olduklarını belirterek, kampüs içerisinin her geçen gün biraz daha güzelleştiğini ifade etti. 

Bakanlığın tarihte hiçbir zaman kendi hizmet binası olmadığına dikkati çeken Eker, şunları bildirdi:

"Eskiden benim ilk işe girdiğim tarihte Milli Müdafaa Caddesi'nde Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait son derece de elverişsiz imkana sahip, yetersiz bir binada hizmet veriyorduk. Sadece bakanın aracının park edilebildiği bir binaydı. Akay ve Necatibey Caddelerinde hizmet binalarımız vardı. Hepsi de normal bir apartman dairelerinden oluşuyordu. Odaların içi de olumsuzdu. Çok şükür bu kampüse kavuştuk. Karşıda gördüğünüz Tarım Bakanlığının ilk binası. Tarım Bakanlığının hiç kendi binası olmamıştı. Bugün açılışını yapacağımız bu ek hizmet binası ise 1980'li yıllarda yapılmış, mekan çok sağlıksız, deprem yönetmeliğine uygun değildi, fiziki görüntüsü de çok kötüydü. Bu binanın güçlendirme ile tahkim edilmesi gerekiyordu. Deprem açısından iki senedir devam eden bir çalışma ile hem güçlendirmesi yapıldı hem de mimari olarak çevreyle uyumlu görüntü kazandı."

Binanın yaklaşık 10 bin metrekare kullanım alanının bulunduğunu belirten Eker, 441 kişinin burada çalışacağını kaydetti. 169 oda, 4 toplantı odası, 11 arşiv depo alanının olduğunu ifade eden Eker, şunları kaydetti:

"Sağlıklı mekan çok önemli. Hem bir insan hakkı bir ülkede refah ortaya konmuşsa o ülkenin bütün çalışanları bundan pay almalıdır. Dolayısıyla sağlıklı bir mekanda, güzel bir mekanda, yeşiliyle, ağacıyla, çiçeği, kuşuyla bizim kampüsümüz hiçbir bakanlığın sahip olmadığı imkanlara sahip. Bize burada düşen huzurla, sağlıkla sektörümüzü daha ileri bir noktaya taşıyacak çalışmalarımızı yapmak. Tadilat masrafı yaklaşık 6,5 milyon lira, hem güçlendirme hem cephe giydirme hem de tadilat-onarım ve ısıtma-soğutma yapıldı. Böyle bir yaz gününde de sizlerle birlikte küçük, mütevazı bir törenle açılışını yapalım istedim. 

Yaklaşan bayramınızı da kutluyorum. Sizlere başarılar diliyorum. Sizler büyük bir gayretle, büyük bir şevkle fedakarca çalışıyorsunuz. Bakanlığın bağlı ve ilgili kuruluşları ile birlikte toplamda 77 bine varan çalışan var. Sizlerle birlikte çalışmak benim için gerçekten onur verici bir durum. Ülkenin tarım sektörüne çok büyük katkılar sağladınız, sizlere teşekkür ediyorum.'

Bakan Eker, konuşmasının ardından Bakanlık personeliyle yenilenen binanın kurdelesini keserek hizmete açtı. Bina önünde yer alana ağaç da diken Eker, daha sonra binayı gezdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı