Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı:

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı:

"Sektöre ve üreticiye direkt ulaşacak tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarına ağırlık verildi"

ANKARA (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, sektöre ve üreticiye doğrudan ulaşacak tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarına ağırlık verildiği bildirildi. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, çalışmaların anlatılması ve yürütülen projelerden en üst seviyede faydalanılmasını sağlamak üzere fuarların etkin şekilde kullanıldığı kaydedildi.

Üreticilerin bilgi ve teknik yöntemler konusundaki ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla geliştirilen Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi'nden sonra sektöre ve üreticiye doğrudan ulaşacak tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarına ağırlık verildiği ifade edilen açıklamada, söz konusu fuarlara bölgedeki araştırma enstitüleri, il müdürlüğü ve bakanlık merkezinden görevlilerin katıldığı belirtildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Bakanlık olarak, yeni bir hamle yaparak birçok resmi kurum, özel sektör temsilcisi, yatırımcı ve ziyaretçinin geldiği fuarlara yeni standıyla katılmaya başladık. Bakanlığa bağlı Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesince oluşturulan yeni stant ziyaretçilerin tüm sorularına tek bir noktada cevap almasını sağlayacak şekilde tasarlandı. Etkileşimli fuarcılık fikrinin bir yansıması şeklinde uygulamaya konulan yeni stantta ürün ve hizmetlerin teşhir edilirken ayrıca resmi ve özel kurum temsilcileriyle bu sektörde çalışan veya ilgi duyan vatandaşlar bir araya getiriliyor. Yapılan çalışmaları kamuoyuna daha iyi tanıtmak için gıda, tarım ve hayvancılık fuarlarında etkileşimli yeni stantlar da kullanılacak."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı