Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Eker Diyarbakır'da:

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Eker Diyarbakır'da:

Bakan Eker: - "AK Parti Mecliste büyük çoğunluğu sağlarsa, yeni bir anayasa ve başkanlık sistemini getirirse, diğer sorunları çözdüğü gibi çözüm ve barış sürecini kalıcı hale getirir. Seçimler bu nedenle önemlidir. Rehavete kapılmayalım"

DİYARBAKIR (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "AK Parti Mecliste büyük çoğunluğu sağlarsa, yeni bir anayasa ve başkanlık sistemini getirirse, diğer sorunları çözdüğü gibi çözüm ve barış sürecini kalıcı hale getirir. Seçimler bu nedenle önemlidir. Rehavete kapılmayalım" dedi.

Bakan Eker, beraberinde AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Mustafa Elgörmüş ile Çüngüş ilçesindeki AK Parti seçim bürosunu ziyaret etti.

Partililerle bir süre görüşen Bakan Eker, ilçe merkezindeki esnafın da sorunlarını dinledi. 

Daha sonra Elifuşağı köyüne geçen Eker, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin bu bölgenin huzuruna önem verdiğini belirterek, Çözüm Süreci'nin kalıcı bir barışa dönmesinin AK Parti ile mümkün olacağını anlattı.

Eker, "AK Parti parlamentoda güçlü olursa bu sorun çözülür. Barıştan yana olduğunu söyleyen partiler var. Bu partiler attıkları adımlara göre barıştan yana olduklarını söylesinler. Bir taraftan barıştan söz edip bir taraftan tehdit eden kendi gibi düşünmeyeni ailelerine zarar verecek şekilde tehdit ederek partilerinin meclis üyeliğinden istifaya zorluyorsanız barıştan söz edemezsiniz" diye konuştu.

- "Rehavete kapılmayalım"

7 Haziran seçimlerinin önemine değinen Bakan Eker, şunları söyledi:

 "Diyarbakır'da yapılan barajın altına dinamit koyuyorsan, şantiyeyi basıyorsan ve iş makinelerini yakıyorsan Diyarbakırlı işsiz gençlerin işine dinamit koyuyorsun. AK Parti Mecliste büyük çoğunluğu sağlarsa yeni bir anayasa ve başkanlık sistemini getirirse diğer sorunları çözdüğü gibi çözüm ve barış sürecini kalıcı hale getirir. Bu seçimler bu nedenle önemlidir. Rehavete kapılmayalım. Çünkü rehavet günü değildir." 

"Karşımızda bir tezgah var. İsimleri başka ama fikirleri bir olan herkes birleşmiş" şeklinde eleştirilerde bulunan Eker, konuşmasına şöyle devam etti:

"Hepsinin fikri Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu ve AK Parti'nin önünü nasıl keseriz. Dertleri bir tek budur. Paralel yapıyorlar, dikey yapıyorlar, aklınıza ne geliyorsa hepsini yapıyorlar. CHP, MHP ve HDP yanına medya kuvvetlerini alarak bunun çabasını veriyor. AK Parti bu memlekete barış ve huzur getirmeye çalıştığı için Cumhurbaşkanımızı hedef haline getirildi. O partiler 'niye bu memlekete barışı getirme çabasındasın' diyorlar. Bizim gibi düşünmüyorlar. Çünkü bu mesele çözülürse CHP ve MHP'nin zihniyetinin iflası demektir. Onun için istemiyorlar. Diğer parti de kusura bakmasın taşeronluk yapıyor. Taşeronluk yapmazsa şiddet ve terör dilini de bir yere bırakma durumundadır."

Seçimlere 15 gün kaldığını, bu iki haftalık süreyi çok iyi değerlendirerek, gece gündüz çalışmaları gerektiğini vurgulayan Eker, "Yoksa bizi o eski koalisyon günlerine götürme tehlikesi olur. Bundan da en çok fakir fukara zarar görür" dedi.

Eker, şu değerledirmelerde bulundu:

"Türkiye demokrasi ile yönetiliyor. Demokraside kararı halk veriyor. Kararın verildiği güne seçim diyoruz. O sandık günü her şey belirleniyor. Diğerleri türlü hile ve sandık oyunları, baskı ile korkutarak insanların seçimlerine kendi iradeleriyle oy vermelerine mani olmaya çalışıyorlar. Geçen bütün seçimlerde bu oyunları gördük. Oyunuza sahip çıkın. Çünkü oyun kurda kuşa gitmesi mümkündür. O gün biz Türkiye'nin kaderine sahip çıkacağız. Huzur, barış ve ekmek istiyoruz. AK Parti'nin gayesi bunun için araçtır. 12 senede çok mesafe katettik. Bu çalışmaların kalıcı hale gelmesi bununla mümkündür."

- Muhtar köyün sorunlarını anlattı 

 Elifuşağı Köyü Muhtarı Kaplan Kaya da köylerinin 85 haneden oluştuğunu belirterek, "Sulama kanalı ve kanalizasyon sorunumuz var. Köyde imam bulunmuyor. Köye bir imam atanmasını istiyoruz" diye konuştu.

Bakan Eker de söz konusu sorunların giderilmesi için Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'u telefonla arayarak bilgilendirdi.

Köyün eski muhtarı Nuri Doğan ise köylerinin su ihtiyacını ve bütün hizmetleri AK Parti döneminde gördüklerini vurgulayarak, "Köyü göç vermekten AK Parti kurtardı. Bu hizmetler için teşekkür ediyorum. Seçimlerde başarılar diliyorum" dedi.

Bakan Eker, çalışmalarına daha sonra Çermik ilçesine geçerek devam etti.

Kaynak:Haber Kaynağı