Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Diyarbakır'da:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Diyarbakır'da:

''Başbakan Erdoğan'a yarın Diyarbakır sahip çıkarken aynı zamanda barışa, huzura ve kardeşliğe sahip çıkacak''

DİYARBAKIR (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ''Başbakan Erdoğan'a yarın Diyarbakır sahip çıkarken aynı zamanda barışa, huzura ve kardeşliğe sahip çıkacak'' dedi.

Eker, Mahalli İdareler Derneği Diyarbakır Şubesi'nin bir düğün salonunda düzenlediği iftar programında yaptığı konuşmada, kutlu ayın son günlerine geldiklerini belirterek, bu rahmet, mağfiret ve bereket ayını bütün Müslümanların barış içerisinde yaşamasına diledi.  

Birkaç gün önce bir tankerin infilak etmesi sonucu oradan geçen otobüslerde bulunan 9 kişinin hayatını kaybettiğini anımsatan Eker, yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

Derneğin önemli faaliyet yürüttüğünü bildiren Eker, hizmetin yerelleşmesi, demokratikleşme ve sivilleşme ile yerel dinamiklerin kalkınmaya daha çok hizmet üretmeye dönük getirdikleri mevzuatı aslında hayata geçirmeye çalışan, yerel yöneticilerin daha aktif hizmet üretmelerine destek veren kamu yararını gözeten bir dernek olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin seçime gittiğini, 10 Ağustos'ta halkın cumhurbaşkanını seçeceğini anlatan Eker, konuşmasını şöyle tamamladı:

''Diyarbakır ve bütün bölgenin beklediği barışı ve huzur sürecini tesis edecek çözüm süreci, sayın Başbakanımızın inisiyatifi ile başlamış ve onun taahhüdü ile de inşallah cumhurbaşkanı seçildiğinde devam edecek. Yarın Başbakan Diyarbakır'da. Onu inşallah yarın Diyarbakır'a yakışır bir şekilde karşılayacağız. Başbakan Erdoğan'a Diyarbakır sahip çıkarken aynı zamanda barışa, huzura ve kardeşliğe sahip çıkacak. Ortadoğu'nun ve bütün Müslümanların beklediği aslında böyle bir liderlik ve başkanlıktır. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Herkese hayırlı bayramlar diliyorum.''

Programa, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı