Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker:

"Bu şehir, barışı çok özlemiş. Bu şehir kardeşliği, birlikteliği çok özlemiş. Çok acı çekmiş. Onun için burada birlikte kardeşliği yeniden inşa edelim, hep birlikte yapalım"

DİYARBAKIR (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Bu şehir barışı çok özlemiş. Bu şehir kardeşliği, birlikteliği çok özlemiş. Çok acı çekmiş. Onun için burada birlikte kardeşliği yeniden inşa edelim, hep birlikte yapalım" dedi.

Diyarbakır'da hizmete giren bir restoranın açılışını gerçekleştiren Bakan Eker, Lice ilçesine bağlı bir köyde küçük yaşlardan itibaren mesleğin içinde gelişen işletmecinin hem kendisine hem de yüzlerce insana ekmek kapısı olduğunu kaydetti.

İşin hayırlı tarafının Diyarbakır'ın yiyecek, gıda kültürünü yeni sentez ve sunumla Türkiye'nin metropollerine sunmak olduğunu dile getiren Eker, şöyle konuştu:

"Bir adım atmak önemlidir ama yeterli değil. O adımın başka adımlarla desteklenmesi gerekiyor. Önemli olan bunu sürdürebilmektir. Recep Usta'yı tebrik ediyorum. Diyarbakır için güzel bir müessese. Ben kendisine çok ısrar ettim. 'Diyarbakır'a senin borcun var. Diyarbakır seni varetti. Dolayısıyla bir daha geri gelmen lazım. O da şimdi geldi. Ben hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu şehir, barışı çok özlemiş. Bu şehir, kardeşliği, birlikteliği çok özlemiş. Çok acı çekmiş. Onun için burada birlikte kardeşliği yeniden inşa edelim, hep birlikte yapalım." 

Açılışa, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu da katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı