Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik Kosova'da

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik Kosova'da

Bakan Çelik:- "Balkanlardaki iftarların, Anadolu caddelerinde, sokaklarında yapılan iftardan hiçbir farkı yok"

PRİZREN (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Kosova ile Türkiye arasındaki iyi ilişkilere dikkati çekerek, "Balkanlardaki iftarların, Anadolu caddelerinde, sokaklarında yapılan iftardan hiçbir farkı yok." dedi.

Bakan Çelik, Kosova ziyareti kapsamında, Prizren şehrinde Şanlıurfa'nın Haliliye Belediyesi ile Prizren Müftülüğü tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

"Bayraklı Camisi" olarak da bilinen Gazi Mehmed Paşa Camisi'nin bahçesindeki iftarda konuşan Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde 2010 yılında Prizren'i ziyaret ettiğini anımsatarak, o günkü kalabalığın unutulmaz olduğunu söyledi.

Kosova'nın kaderi, kederi, sevinç ve üzüntüsünün Türkiye ile bir olduğunu vurgulayan Çelik, "Bizi tanımayanlar, yani Kosova ile Türkleri tanımayanlar diyecekler ki 'Urfa nerede, Prizren nerede?' Urfa Türkiye'nin doğusundaki bir şehir, Prizren ise Kosova'da. Nedir bu aradaki bağ, anlamakta zorlanabilirler ama unutmayalım ki şu an 2 milyon Urfalı, Prizren'deki kardeşlerimiz için, sizlerin birliği ve beraberliği için dua ediyor." diye konuştu.

Bakan Çelik, Kosova ile Türkiye arasındaki ilişkilerin zirvede olduğuna işaret ederek, "Balkanlardaki iftarların, Anadolu caddelerinde, sokaklarında yapılan iftardan hiçbir farkı yok. Aynı canlılığın Prizren'de de Priştine'de de devam ettiğini görmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Şehirlerimizin buralarda iftar vermeleri, gerek Kosova'daki birlik ve bütünlük, gerekse Balkanlardaki kardeşlik, birlik ve bütünlük için çok önemli." ifadesini kullandı.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol da kendisini Türkiye'nin bir şehrinde gibi hissettiğini belirterek, halklar arasındaki sosyal ve kültürel bağları oluşturmak için Prizren, Priştine, Üsküp ve Tiran'da iftar sofraları kurduklarını kaydetti.

Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Tırnava ise "Kardeş ülke" olarak nitelendirdiği Türkiye'ye yardımları için teşekkür ederek, "Bu iftar yemekleri bizim için yeni bir şey değil çünkü biz 500 yıl boyunca iftarı beraber yedik. 100 yıl aradan sonra bize bu sofrada tekrar beraber oturmayı nasip eden Allah'a şükrediyorum." dedi.

Programa Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova Devlet Bakanı Rasim Demiri, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Prizren Başkonsolosu Selen Evcit, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Mahmut Kaçar, Mehmet Ali Cevheri ve İbrahim Halil Yıldız, ülkedeki Türk kurumlarının temsilcileri ile vatandaşlar da katıldı.

Başkent Priştine ve Prizren'de temaslarda bulunan Çelik, Eyüp Sultan Vakfı tarafından Priştine'de düzenlenecek sahur programına da katılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :