Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik Kosova'da

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik Kosova'da

Çelik, Kosova İslam Birliği Başkanı Tırnava ile görüştü, ardından Sultan I. Murad'ın türbesini ziyaret etti- Bakan Çelik:"Buradaki zulme uğrayanların imdadına yetişen ecdadımızın torunları olarak burada onların bıraktıkları eserlere sahip çıkmak bizim gör

PRİŞTİNE (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Kosova'nın başkenti Priştine'deki temasları kapsamında Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Tırnava ile bir araya geldi.

Kosova İslam Birliği'ndeki görüşmede, ramazan ayında Kosova'yı ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çelik, Türkiye'nin Kosova'ya ve Kosova halkına ayrı bir önem ve değer verdiğini kaydetti.

Tırnava ise Türkiye'nin Kosova'ya sağladığı destek ve katkılarından dolayı teşekkür ederek, iki ülke arasında farklı alanlarda devam eden iş birliğinin mükemmel olduğunu söyledi.

Naim Tırnava ayrıca, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Priştine'de inşa edilecek caminin inşaatına da ramazandan sonra başlanacağı konusunda Bakan Çelik'e bilgi verdi.

Faruk Çelik, Tırnava ile görüşmesinin ardından Priştine yakınlarındaki Mazgit köyünde bulunan Sultan I. Murad Hüdavendigar'ın türbesini de ziyaret etti.

İlgililerden türbe hakkında bilgi alan Çelik, daha sonra türbenin yanındaki Sultan I. Murad Hüdavendigar Türbesi Selamlık Binası Kültür ve Tanıtım Evi'ni de gezdi.

Burada Kosova ziyareti hakkında değerlendirmede bulunan Bakan Çelik, birçok kez Kosova'ya geldiğini anımsatarak, burada kendisini hiçbir zaman yabancı hissetmediğini dile getirdi.

Bu tür ziyaretlerin iki ülke halkları arasındaki birlik ve kardeşliğin güçlenmesine vesile olması temennisinde bulunan Çelik, şunları kaydetti:

"Geçmişte ecdadımız buradaydı, burada at koşturdu. Asırlar öncesinde buradan dünyaya çağdaş medeniyetin ne olduğunu gösterdi. Kimsenin diniyle, diliyle, ırkıyla uğraşmadı. Buradaki zulme uğrayanların imdadına yetişen ecdadımızın torunları olarak burada onların bıraktıkları eserlere sahip çıkmak bizim görevimiz. Ecdadımızın ekmeye çalıştığı birlik ve beraberlik tohumlarının tüm Balkanlar'da yeşermesi için Türkiye Cumhuriyeti olarak elimizden gelen desteği ve katkıyı sağlamamız gerekiyor ve bu bizim en büyük görevimizdir."

Faruk Çelik, Kosova'daki temasları kapsamında bugün Prizren şehrinde Şanlıurfa'nın Haliliye Belediyesi ile Prizren Müftülüğü tarafından düzenlenecek iftar programına katılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :