Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik:

"(Halk oylamasına Avrupa ülkelerinin eleştirileri) Türkiye'nin içindeki hususa Avrupa niye karışıyor çünkü biliyorlar ki bu sistemle Türkiye toparlanacak ve daha büyük atılımlar gerçekleştirecek, bu atılımlar gerçekleşince de kendi huzurları kaçacak"

ŞANLIURFA (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, halk oylamasına Avrupa ülkelerinin eleştirilerine ilişkin "Türkiye'nin içindeki hususa Avrupa niye karışıyor çünkü biliyorlar ki bu sistemle Türkiye toparlanacak ve daha büyük atılımlar gerçekleştirecek, bu atılımlar gerçekleşince de kendi huzurları kaçacak." dedi.

Bakan Çelik, Şanlıurfa'da halk oylaması çalışmaları kapsamında bir otelde iş adamlarıyla bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son yıllarda ciddi manada terör olaylarıyla karşı karşıya kaldığını ancak buna rağmen ekonominin pozitif göstergeye sahip olduğunu belirtti.

Ekonominin hareketlenmesi için hükümet olarak önemli adımlar attıklarını vurgulayan Çelik, bu konuda girişimci iş adamlarının da önemli hamleler yaparak hem kendisini hem ülkesini kalkındırdığını dile getirdi.

Avrupa ülkelerinde herkesin bir ülkede bir yöneticiyi tanıyabileceğine dikkati çeken Çelik, "Hiç kimse Almanya Cumhurbaşkanını tanımaz herkes Merkel'i tanır, hiç biriniz ABD'de başka yetkili tanımazsınız kimi tanırsınız Trump'ı, Fransa'da Hollande'ı bilirsiniz başka kimseyi bilmezsiniz. Türkiye'de ise durum bambaşka, iki tane güç koyuyorsunuz. Bugün AK Parti iktidar, geçmişteki kavgaları dikkate alırsanız güçlerle donatılmış iki merkezden ülkeyi yönetemezsiniz. Onun için yapılan başbakanın yetkileri cumhurbaşkanına devrediliyor ve yönetim tek bir merkezden yönetiliyor." diye konuştu.

Çelik, milletin artık yeni sistemle yüzde 50'den fazla oy alana yönetimi teslim edeceğini, gerekli hizmeti yapmayanın da yine millet tarafından seçilemeyeceğini ifade etti.

Türkiye'nin halk oylamasıyla tarihi bir fırsat yakaladığına işaret eden Çelik, "Dedikodulara kulak asmayınız, Türkiye'nin önüne önemli bir fırsat gelmiştir. Bu fırsatı Avrupa'nın tepkisinden anlıyoruz. Almanya, Hollanda size ne oluyor? Avrupa Birliği'ni biz mi kurduk. Türkiye'nin içindeki hususa Avrupa niye karışıyor çünkü biliyorlar ki bu sistemle Türkiye toparlanacak ve daha büyük atılımlar gerçekleştirecek, bu atılımlar gerçekleşince de kendi huzurları kaçacak." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin büyük bir coğrafyaya hitap ettiğine değinen Çelik, birlik ve beraberlik içerisinde ülkenin sorunlarını çözmeye devam edeceklerini belirtti.

Çelik, yeni sistemin siyasette ve toplumda uzlaşma getireceğine inandığını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :