"Gezici Festival" yola çıkıyor

"Gezici Festival" yola çıkıyor

Ankara Sinema Derneği'nce bu yıl 22'ncisi düzenlenen "Gezici Festival" kapsamında Ankara, Sinop ve Kastamonu'da gösterimler yapılacak

ANKARA (AA) - Ankara Sinema Derneği'nce bu yıl 22'ncisi düzenlenen "Gezici Festival" kapsamında gösterilecek filmler, Ankara, Sinop ve Kastamonu'da sinemaseverlerle buluşacak.

Dernek'ten yapılan açıklamaya göre, Gezici Festival, 1995'ten bu yana dünya ile Türk sinemasının en yeni ve çarpıcı filmlerini, ülkenin değişik kentlerindeki sinemaseverlerin ayağına götürüyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkı verdiği festival kapsamında, 25 Kasım-1 Aralık tarihinde Ankara'da, 2-4 Aralık tarihinde Sinop'ta, 5-7 Aralık tarihinde de Kastamonu'da gösterimler yapılacak.

Özel bölümleri ve konuklarıyla dikkati çeken etkinlikte, bu yıl da sinema üzerine söyleşiler ve çeşitli atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Festival kapsamında, Türk sinemacılar ile yabancı meslektaşları bir araya getirilerek, ortak projelerin oluşmasına katkıda bulunulması da amaçlanıyor.

- Festival kapsamında ilk gösterimler yapılacak

Festivalin klasikleşen bölümleri "Dünya Sineması", "Türkiye 2016", "Kısa İyidir" ve "Çocuk Filmleri" bu yıl da festival izleyicisiyle buluşacak. Dünyanın önemli festivallerine seçilmiş ve övgüyle karşılanmış pek çok filmin ilk gösterimleri "Gezici Festival" çerçevesinde yapılacak.

Yılın öne çıkan yerli yapımları da film ekiplerinin katılımıyla, "Türkiye 2016" festival izleyicisinin karşısına çıkacak. Her yıl olduğu gibi "Kısa İyidir" ve "Çocuk Filmleri" gösterimleri ücretsiz gerçekleştirilecek.

Gezici Festival kapsamında, 21 yılda Ankara, Artvin, Bakü (Azerbaycan), Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Drama (Yunanistan), Edremit, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Malatya, Mersin, Ordu, Samsun, Saraybosna (Bosna Hersek), Sinop, Tiflis (Gürcistan), Üsküp (Makedonya) ve Van'da gösterimler yapıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :