Gezi teknelerine "CE" belgesi için süre

Gezi teknelerine "CE" belgesi için süre

ANKARA (AA) - Türk bayrağına geçen gezi tekneleri için "CE" uygunluk işaretlemesine ilişkin hükümler, 1 Temmuz 2018'den itibaren uygulanacak.Ulaştırma,...

ANKARA (AA) - Türk bayrağına geçen gezi tekneleri için "CE" uygunluk işaretlemesine ilişkin hükümler, 1 Temmuz 2018'den itibaren uygulanacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının, Gezi̇ Tekneleri̇ ve Ki̇şi̇sel Deni̇z Taşıtları Yönetmeli̇ği̇, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, gezi tekneleri ve kişisel deniz taşıtlarının tasarımı ve üretim gerekliliklerini ve bu ürünlerin gereklere uygun olarak piyasaya arz edilmelerini sağlamak üzere "CE" uygunluk işaretlemesine yönelik usul ve esaslar düzenlendi.

Yürürlükten kaldırılan Gezi Tekneleri Yönetmeliği kapsamında üretilen gezi tekneleri ve motorlar, 1 Temmuz 2018'e kadar Türkiye'de piyasaya arz edilebilecek.

Yurt Dışında Bulunan veya Yabancı Bayrak Çeken Teknelerin Türk Bayrağına Geçişine İlişkin Tebliğ kapsamında ithal edilen tekneler için "CE" uygunluk işaretlemesine ilişkin hükümler, 1 Temmuz 2018'den itibaren uygulanacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :