Geri dönüşümle bir yılda 23 bin ağaç kurtarıldı

Geri dönüşümle bir yılda 23 bin ağaç kurtarıldı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, ambalaj atıkları ve geri dönüşüm çalışmaları ile bir yılda toplam 23 bin 900 ağacın kesilmekten kurtarıldığı belirtildi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, 21-26 Mart Orman Haftası nedeniyle yayımladığı mesajda, orman varlığının önemine vurgu yaptı. Beyşehir Belediyesi’nin ilçe genelinde yürüttüğü ambalaj atıkları toplama ve geri dönüşüm çalışmalarına değinen Özaltun, bu faaliyetlerin ülkenin yeşil dokusuna yaptığı katkılara dikkat çekti. Sadece Beyşehir genelinde yürütülen geri dönüşüm çalışmalarıyla bir yılda 23 bin 900 ağacı kesilmekten kurtardıklarını anlatan Başkan Özaltun, ambalaj atıklarının günümüzde artık çöpe gitmeyerek geri dönüşüme kazandırıldığını, bunun da ağaçları kesilmekten kurtarmasının yanında çocuklara daha küçük yaşlarda çevre bilinci kazandırmada önemli bir etken olduğunu söyledi. Beyşehir Belediyesi olarak geri dönüşüm çalışmaları kapsamında anlaşmalı oldukları Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi ile yapılan ortak girişimler sonucunda, kaynağında ambalaj atığı toplanması ve geri dönüşüm faaliyetlerinin hem ekolojik yaşam hem de doğal kaynakların korunması açısından büyük önem arz ettiğini belirten Özaltun, “Geri dönüşüm faaliyetlerimiz sonucunda Beyşehir Belediyesince 2016 yılında kurtarılan ağaç miktarı 23 bin 900 adettir. 21-26 Mart tarihleri arasında kutlamakta olduğumuz Orman Haftası dahilinde kurtarılmasına vesile olduğumuz bu ağaçlar için büyük mutluluk ve gurur yaşıyoruz. Bu veriler, geri dönüşüm faaliyetlerinin önemini bir kez daha bizlere göstermektedir. Daha yaşanılası bir çevre ve gelecek nesillerin refahı için çalışmalarımıza hiç ara vermeden ve daha kararlı bir şekilde devam etme isteği ve arzusu içerisinde olacağız. Bu konuda halkımızın da ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması için gösterecekleri duyarlılık büyük önem taşımaktadır. Ambalaj atıklarının diğer organik içerikli atıklardan ayrı olarak ve ambalaj atıkları için özel olan konteynerlerde toplanması hem belediyemizin daha etkin çalışması ve dolaylı olarak çevre sağlığı açısından büyük önem taşıyor. Unutmamalıyız ki ambalaj atıkları çöp değildir. Geleceğimiz için ambalaj atıklarını çöpe değil, ambalaj atığı konteynerlerine atmalıyız” dedi.
Beyşehir’in orman varlığı yönünden Konya’da önemli potansiyele sahip olduğunu ve ilçenin yeşil dokusu ile ön plana çıktığını da vurgulayan Özaltun, bunun da yöreye artı bir değer kattığını kaydetti. Başkan Özaltun, tüm orman teşkilat mensuplarının orman haftasını da kutladığını sözlerine ekledi.