Genmot’tan Konya’ya koridor kitaplığı

Genmot’tan Konya’ya koridor kitaplığı

Eğitimevi Organizasyon tarafından Konya’da başlatılan “Nesiller Sizi Okuyor Projesi” genelinde ilkokullar da gerçekleştirilen koridor kitaplıkları “Genmot Genel Motor Standart Grank Şaft Endüstri Sanayi Şirketinin” sponsorluğun da gerçekleştiriliyor.

 

Cumhuriyetimizin 95’inci yılına armağan 95 Koridor Kitaplığını Konya’da ilkokullara kazandırma yolundaki hedefinin 5’incisi olan “Genmot Mustafa Küçük Koridor Kitaplığı”  Genmot Şirketinin kurucuları Yakup Küçük ve Hasan Küçük tarafından babaları “Mustafa Küçük ” adına Çomaklı ilkokulu öğrencilerine armağan ediliyor. Proje, Konya Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından destekleniyor. Koridor kitaplığında 52 değerin işlendiği 2023 /1071 adet kitap yer alıyor. Bu kitaplarda Türkiye tarihinde iz bırakmış kişilerin ‘’ Adam Olmuş Çocukların Hayatları” günümüz     “Adam Olacak Çocuklarına ‘’ anlatılıyor.  Proje kapsamında  Konya genelinde 490 koridor kitaplığı ve 1 MİLYAR sayfa kitap okunması hedefleniyor.  Yapılan kitaplıkta; Mustafa Kemal Atatürk‘ten Kazım Karabekir’e Alparslan’dan Fatih Sultan Mehmet’e,  Mimar Sinan’dan, İbn-i Sina’ya, Mehmet Akif'ten, Vecihi Hürkuş’a,  Bilge Kağan‘dan Barış Manço’ya kadar ve daha birçok başarıları ile tarihe geçmiş değerler yer alıyor.  Örnek biyografi olarak: Oktay Sinanoğlu, Aziz Sancar, Tarık Buğra gibi milletine katkıda bulunmuş pek çok değer yer aldı. Gerçekleştirilen proje kapsamında Mustafa Küçük’ün hayatı ilkokul seviyesine uygun Türkçe/İngilizce metin olarak kitaplaştırılarak açılışta öğrencilere hediye edilecek. Ayrıca özel basım kitabı animasyon olarak sesli kitap haline getirilerek Yerel bir Kanal da Halka sunulacaktır.

genmot’tan-konya’ya--(2).jpg

YAKUP KÜÇÜK: KONYA’NIN DEĞERLERİNE GENMOT AİLESİ İLE DEVAM EDİYORUZ

Genmot Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Küçük, Çomaklı’ya olan vefasını; 2023 eğitim vizyonuna destek sağlayan proje de koridor kitaplığını babasına ithaf ederek öğrenciler ile buluşturmaktan mutluluk duyduğunu, azim ve çalışmanın insanı her zaman başarıya ulaştıracağını, öğrencilere bir örnek olarak babasının okutulması ve öğrencileri Türk Büyükleri ile buluşturmaktan çok memnun olduğunu dile getirdi. Küçük yaptığı açıklamada, “Konya’nın Değerlerine GENMOT AİLESİ ile devam ediyoruz. 40 yıllık tecrübesi, müşteri memnuniyetini hedefleyen kalite anlayışı, çağdaş üretim teknikleri ile insan yaşamı ve mutluluğu için üretim yapan GENMOT Ailesi 2023 eğitim vizyonuna da imzasını atıyor. Genmot ailesine Nesiller Sizi Okuyor Projesine verdiği destekten dolayı teşekkür ediyor, Konya’nın yeni Değerleri ile yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Etiketler :