Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar Azerbaycan'da

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar Azerbaycan'da

Orgeneral Akar, Azerbaycan Savunma Bakanı Hasanov'la görüştü- Hasanov, Akar'a "Askeri İşbirliği Üstün Hizmet Madalyası" takdim etti

BAKÜ (AA) - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, resmi temaslarda bulunmak için geldiği Azerbaycan'da Savunma Bakanı Zakir Hasanov'la görüştü.

Orgeneral Akar, Bakanlıkta resmi törenle karşılandı. Azerbaycan ve Türkiye milli marşlarının okunduğu törende Akar ve Hasanov tören kıtasını selamladı.

Görüntü alınmasının ardından basına kapalı yapılan görüşmeden sonra Hasanov, iki ülke arasındaki askeri işbirliğinin gelişimine sağladığı katkılar dolayısıyla Orgeneral Akar'a, "Askeri İşbirliği Üstün Hizmet Madalyası" takdim etti.

Orgeneral Akar, madalyayı Türk Silahlı Kuvvetleri adına aldığını, büyük onur ve şerefle taşıyacağını söyledi. Madalyayı, Azerbaycan-Türkiye dostluk ve kardeşliğinin nişanesi olarak daima kalbinin üzerinde taşıyacağını vurgulayan Akar, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin başarılarının devamını diledi.

Orgeneral Akar, temasları çerçevesinde merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in mezarını, daha sonra Bakü Şehitler Hiyabanı'nı ziyaret etti.

Burada yetkililerden 20 Ocak 1990'da yapılan katliamla ilgili bilgi alan Akar, Ebedi Ateş Anıtı'na çelenk sundu.

Bakü Türk Şehitliği'ni de ziyaret eden Akar, saygı duruşunun ardından Anıt'a çelenk bıraktı daha sonra şehitlik defterini imzaladı. Orgeneral Akar'a, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun ile Askeri Ataşe Tuğgeneral İhsan Başbozkurt eşlik etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı