Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar:

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar:

"800 bin kilometrekare vatan toprağımız, 80 milyon insanımızla birlik beraberlik ve huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bunun için de her türlü tehdidi, her türlü riski yok edeceğiz. Bu çerçevede bölücü terör örgütü PKK ile mücadele de yoğun bir şeklide devam

ANKARA (AA) - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, "800 bin kilometrekare vatan toprağımız, 80 milyon insanımızla birlikte birlik beraberlik ve huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bunun için de her türlü tehdidi, her türlü riski yok edeceğiz. Bu çerçevede bölücü terör örgütü PKK ile mücadele de yoğun bir şeklide devam ediyor ve bunun da inşallah sonunu getireceğiz" dedi.

Şırnak-Hakkari bölgesinde bulunan birliklerin denetlemesi kapsamında Van 6’ncı Hudut Alay Komutanlığında incelemelerde bulunan Orgeneral Akar, öğle yemeğinde askerlerle bir araya geldi.

Burada askerlere hitap eden Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), ülkenin birlik, bütünlük ve güvenliği için gece gündüz demeden polis, jandarma ve korucularla işbirliği içinde görev yaptığını söyledi.

Orgeneral Akar, bu görevi yerine getiren bütün TSK mensuplarının büyük kahramanlıklar ve fedakarlıklar yaptığını belirterek, "Kar var, kış var. Gece var, gündüz var. Yağmur var, çamur var. Bütün bunlara rağmen, bu vatan bizim. 800 bin kilometrekare vatan toprağımız 80 milyon insanımızla birlik beraberlik ve huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bunun için de her türlü tehdidi, her türlü riski yok edeceğiz. Bu çerçevede bölücü terör örgütü PKK ile mücadele de yoğun bir şeklide devam ediyor ve bunun da inşallah sonunu getireceğiz." diye konuştu.

Ülkenin birlik, bütünlük ve güvenliği için verilen mücadeleyi sürdüreceklerini vurgulayan Akar, "Sonuna kadar mücadele. Ne zamana kadar? En son terörist yok oluncaya kadar. Hudutlarımızı bekleyeceğiz. Hudutlar bizim için namustur, şereftir." ifadelerini kullandı.

"Yola çıkarken ne dedik? Ölürsek şehit, kalırsak gazi. Ne için? Vatan için." diyen Akar, askerlere güvendiğinin altını çizerek, kazasız, belasız, başarılı görevler dileğinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :