Genel Seçimlere Doğru

Genel Seçimlere Doğru

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal:- "(CHP) Pansilvanya'nın iradesiyle iş yapmaya kalkıştılar, millet onlara gerekli dersi verdi. Ne zaman verdi? 30 Mart'ta verdi. 10 Ağustos'ta verdi. Şimdi bu CHP zannediyorki Cumhuriyetin sahibi kendileri. Biz diyoruz ki C

KAHRAMANMARAŞ (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "(CHP) Pansilvanya'nın iradesiyle iş yapmaya kalkıştılar, millet onlara gerekli dersi verdi. Ne zaman verdi? 30 Mart'ta verdi. 10 Ağustos'ta verdi. Şimdi bu CHP zannediyorki Cumhuriyetin sahibi kendileri. Biz diyoruz ki Cumhuriyetin sahibi millettir. Bu cumhuriyeti CHP kurmadı, bu aziz millet kurdu" dedi.

Ünal, partisinin Trabzon Caddesi İl Müftülüğü karşısındaki seçim bürosunun açılışında, yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin sahibinin CHP, Türklüğün sahibinin MHP, Kürtlüğün sahibinin HDP olmadığını, bunların hepsinin sahibinin millet olduğunu belirtti.

AK Parti'nin CHP'ye, Kemal Kılıçdaroğlu'na "millet" demeyi öğrettiğini, daha da çok şey öğreneceklerini, milletin seçtiklerini hazmetmeyi öğreneceklerini, demokrasiyi öğreneceklerini, siyaset yapmayı öğreneceklerini, milletin iradesinden gücünü kuvvetini almayan her türlü iradenin gayri meşru olduğunu öğreneceklerini belirten Ünal, şunları kaydetti:

"(CHP) Pansilvanya'nın iradesiyle iş yapmaya kalkıştılar, millet onlara gerekli dersi verdi. Ne zaman verdi? 30 Mart'ta verdi. 10 Ağustos'ta verdi. Şimdi bu CHP zannediyorki Cumhuriyetin sahibi kendileri. Biz diyoruz ki Cumhuriyetin sahibi millettir. Bu cumhuriyeti CHP kurmadı, bu aziz millet kurdu. Hele onlar Maraş'ı hiç tanımıyorlar. O Maraş ki daha meclis kurulmadan 12 Şubat'ta Fransızı buradan kovalamıştı ve Cumhuriyetin ateşini buradan yakmıştı Maraş. Bunu MHP'li kardeşlerime söylüyorum. MHP'ye oy veren kardeşlerime sözüm yok. Ama şunu bilmeleri gerekir ki MHP'nin yöneticileri kendini Türklüğün sahibi zannediyorlar. Türklüğün sahibi de bu millettir. Cumhuriyetin sahibi bu millet olduğu gibi Türklüğün sahibi de bu millettir. Zanetmesinler ki Türklük bir ırkın adı değildir. Türklük bir tarihin bir medeniyetin adıdır. Türklük bin yılda değil 5 bin yılda varolmuş bir erdemin, onurun bir insanlık onurunun adıdır. Türklüğü bir ırka etnik kimliğe sığdıramazsınız."

Milliyetçiliği, millete hizmet etmek, yüceltmek, milletin evladına sahip çıkmak olarak değerlendiren Ünal, "Milliyetçilik bir ananın gözü gibi baktığı evladının tırnağına taş değmesin diye çözüm sürecinde risk almaktır. Boş konuşmak değildir. Kenardan boş boş laflar söylemekte değildir. Milliyetçilik, gerektiğinde analar ağlamasın diye 'gerekirse baldıran zehiri içerim' demektir" dedi.

Ünal, milliyetçiliğin orhun abidelerine yol yapmak, müze yapmak, dünyanın herbir köşesinde o büyük Türk kültürüne Türk medeniyetine ait en ufak bir eser varsa o eseri ayağa kaldırmak olduğunu kaydetti. 

Dünyanın hiçbir yerinde ayağa kaldırılmamış, onarılmamış bir Türk kültür ve medeniyetinin Türk İslam ve kültür medeniyetinin bir tane eserinin bulunamayacağını vurgulayan Ünal, "Hepsi hamdolsun ayağa kaldırıldı. Hepsi yeniden inşaa edildi. İşte milliyetçilik budur. Soruyorum onlara, Türklük adına Türk kültür medeniyeti adına ne yaptınız? Birde HDP var. Onlar ayrı bir alem. Onlarda kendilerini Kürtlerin sahibi zannediyorlar. Öyle birşey yok. Biz birlikte Türkiyeyiz" diye konuştu.

Ünal, şöyle devam etti:

"Biz ırka bakmayız ama Kültüre bakarız. Medeniyete bakarız. Birlikte yaşamaya bakarız. İnanca bakarız. O yüzden kimse kendisini bu cumhuriyetin sahibi zannetmesin. Kimse kendisini bu devletin, Türlüğün sahibi zannetmesin. Kimse kendisini Kürtlerin sahibi zannetmesin. Bu devletin sahibi 76 milyonun kendisidir. Bu Cumhuriyetin sahibi 76 milyonun kendisidir."

Anayasa çalışmalarına ilişkin "Anayasada vatandaşlık tanımını bir etnik kimlik üzerinden yapmayacağız. İnsan onuru üzerinden temel hak ve özgürlükler üzerinden yapacağız" dediklerinde muhalefetin "Bunlar anayasadan Türklüğü çıkarmaya çalışıyorlar" denildiğini ifade eden Ünal, anayasa tekliflerinin "Biz Türk milleti" diye başladığını belirterek, "Çünkü biz Türk milleti olmaktan, onların anladığı etnik ve ırksal bir anlayışı anlamıyoruz. Biz bir tarihi, bir medeniyeti anlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Açılışta, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Sağlam, Nevzat Pakdil, Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu ile partinin 25. dönem milletvekili adayları, Nursel Reyhanlıoğlu, Sevde Beyazıt Kaçar, Veysi Kaynak, Uğur Dilipak, İlker Çitil, Türk İslam Karakoç ve geçirdiği kazada ayağı kırılan İmran Kılıç, tekerlekli sandalyeyle gelerek konuşma yaptı.

Seçim bürosunun açılışının ardından, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, vatandaşlara pilav ikramı edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı