Genel seçime doğru

Genel seçime doğru

Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Çokyaşar, milletvekilliği aday adaylığı için başvuruda bulundu

KOCAELİ (AA) - Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar, milletvekilliği aday adaylığı için AK Parti Kocaeli İl Başkanlığına başvurdu.

Çokyaşar, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de 2006, 2009 ve 2010'da Romanlarla ilgili önemli gelişmeler yaşandığını belirterek, bu çalışmaların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde gerçekleştiğini söyledi.

"Roman camiasının TBMM, hükümet ve AK Parti nezdinde eksikliğini gördüğümüz için bu dönem Ankara'dan aday olmayı uygun gördük" diyen Çokyaşar, Kocaelili olduğu için buradan Ankara için aday adaylığı başvurusu yaptığını bildirdi. 

Çokyaşar, seçimlerin hayırlı olmasını temenni ederek, "Cumhuriyet Halk Partisinin 1934'te çıkardığı, Romanları dışladığı bir yasanın hesabını sormak için aday olduk. HDP'nin 'Halkların partisiyiz' diyerek Romanları Edirne'den aday gösterip,  Romanların üzerinde plan yaptığı için bu planı bozmak için aday olduk. TBMM'de hesabını vermeden Roman açılımının altına AK Parti hükümeti ve aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanı'mız ve Sayın Başbakan'ımız yapmışken bunun kaymağını son dakika golü atarak samimiyetsiz şekilde Roman vatandaşları kandıran CHP'ye Mecliste hesap sormak için aday olduk" ifadesini kullandı.

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan da Çokyaşar'ın başvuru tercihinin, Ankara 2. bölge ve İstanbul 3. bölge olduğunu ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı