Genel seçime doğru

Genel seçime doğru

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, milletvekilliği aday adaylığı için başvuruda bulundu- Bakan Işık:- "TÜBİTAK'ta mayınlı saldırılara karşı çalışmalarımızı yoğunlaştırdık"- "(Yerli otomobil çalışmaları) En önemlisi yerli otomobil markası oluşturmakla

KOCAELİ (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, milletvekilliği aday adaylığı için AK Parti Kocaeli İl Başkanlığına başvuruda bulundu.

Işık, burada yaptığı konuşmada, Mardin'in Dargeçit ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan bir emniyet amiri ile 3 polis memuruna Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

Şehit olan hiçbir güvenlik görevlisinin kanının yerde kalmadığını vurgulayan Işık, terör olaylarına karışanların hak ettiği cezayı şiddetli şekilde almaya devam ettiğini söyledi.

Bakan Işık, sonuç alınıncaya kadar terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini dile getirerek, "TÜBİTAK'ta mayınlı saldırılara karşı çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Terör örgütü karşı karşıya gelemediği için artık haince tuzaklarla güvenlik güçlerimizi şehit etmenin yoluna döndü. Biz de elimizdeki tüm teknolojiyi kullanarak bu ölümlerin minimize edilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" diye konuştu.

- "Seçime en güçlü şekilde hazırlanmanın gayreti içindeyiz"

Siyasetin insanların şehrine ve ülkesine hizmet etme yollarından biri olduğunu anlatan Işık,  7 Haziran seçimlerinde seçmenin verdiği mesajı en iyi şekilde analiz etme gayretini gösterdiklerini anlattı.

Işık, 1 Kasım'da yapılacak seçimlere alınan bu mesajlar çerçevesinde hazırlanacaklarını ifade ederek, "1 Kasım seçimlerinin ülkemiz, demokrasimiz ve milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kocaeli teşkilat anlamında rüştünü ispatladı. İl teşkilatımız gerekli çalışmayı yapacak ve 7 Haziran seçimlerinden daha iyi bir sonuçla başarıyı elde edeceğiz" ifadesini kullandı.

- Paralel Devlet Yapılanması operasyonu 

Bir gazetecinin "Dün Kocaeli'de düzenlenen "Paralel Devlet Yapılanması" operasyonu hakkında görüşlerini sorduğu Bakan Işık, sabah bazı yerel gazete başlıklarına baktığını "AKP operasyonu" gibi yakışıksız ifadeler gördüğünü vurguladı.

Işık, yapılanın yargının verdiği talimatla Emniyetin yürüttüğü bir operasyon olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

 "Bu yapılan bir yargı faaliyetidir, bunu yürütmeyle ilişkilendirmek ya Türkiye'nin yargı sistemini bilmemektir veya kasıtlı olarak bunu siyasi malzeme olarak değerlendirmektir. Buna katılmamız mümkün değil. Ortada suç şüphesi varsa bunun araştırılarak sonuçlandırılması, eğer suç varsa cezasının verilmesi, suç yoksa da 'Baktık ama herhangi bir suç teşkil eden durum yoktur' diye tespit yapılması hukuk gereğidir."

-Yerli otomobilde hedef 2020 öncesi

Yerli otomobil çalışmalarında gelinen son duruma yönelik soruyu yanıtlayan Işık, 3 prototip aracın hazır olduğunu, TÜBİTAK'ta geliştirme çalışmalarının başladığını söyledi.

Işık, geçen hafta kendisinin de otomobilleri test ettiğini, arzu ettikleri menzili uzatılmış elektrikli aracın Türk markasıyla yola çıkmasıyla ilgili süreci plana uygun olarak yürüttüklerini bildirdi.

Gelecek yıl 30-40 araçlık filo üretim çalışmasını yaptıklarını vurgulayan Bakan Işık, şöyle konuştu:

"Bir aracımız daha gelecek ve 4 olacak. Gelecek aracımız da crossover olacak. 4 farklı modelde bu çalışmamızı arttırarak sürdüreceğiz. Önemli olan kendi teknolojimizi bunun içerisine katıp halkımızın beğeneceği, kaliteli, konforlu, yüksek güvenlikli, ekonomik bir aracı 2020'den önce Türkiye ve dünya yollarına çıkarmak. Bir Türk markasını özellikle dünyaya sunmak. Burada bir noktayı ısrarla vurgulamak isterim, yaptığımız bu çalışma Türkiye'de üretilen hiçbir aracın alternatifi değildir. Biz AK Parti iktidarı dönemlerinde yerli otomotiv sanayisinin ve yan sanayisinin gelişmesi için her türlü desteği verdik, veriyoruz. Hangi marka olursa olsun, Türkiye'de üretim yapan tüm üreticileri biz Türk sayıyoruz. Onların başarısını Türkiye'nin başarısı olarak görüyoruz. Yaptığımız çalışma şu anda Türkiye'de üretim yapan firmalarımızın pazarına yönelik çalışma değil."

- "Otomotiv sektörü stratejik ortak olacak"

Işık, Türkiye'de üretim yapan firmaların daha iyi çalışmalar yapıp kendi araçlarını geliştirmeleri için tam destek verdiklerine işaret ederek "Yerli otomobil bu firmalarımızın çalışmalarına da sinerji katacak. Bu çalışmaları yaparken firmaların birikimlerinden de Türkiye faydalanacak. En önemlisi yerli otomobil markası oluşturmakla Türkiye'deki otomotiv sektörünü özellikle otomotiv yan sanayisini, stratejik ortak seviyesine yükselteceğiz. Bazıları bunu Türkiye'deki mevcut markalara rakip olarak sunmaya çalışıyor, hayır bu farklı bir sekment, farklı bir teknoloji olacak ve şu anda üretim yapan hiçbir markamızın pazarına yönelik bir adım olmayacak" değerlendirmesinde bulundu.

Attıkları adımın Türkiye'nin otomotiv sektörünü güçlendireceğini dile getiren Işık, aynı zamanda Türkiye'yi geleceğin teknolojilerinde bir oyuncu haline getireceğini kaydetti.

Bakan Işık, daha sonra 26. dönem milletvekilliği aday adaylığı başvuru formunu AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan'a teslim etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı