Genel seçime doğru

Genel seçime doğru

CHP'de 1 Kasım'da yapılacak genel seçimler için milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin başvuruları sürüyor

MEHMET TOSUN - CHP'de 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin başvuruları sürüyor. 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 31 Ağustos Pazartesi günü başlayan başvurular çerçevesinde bu güne kadar 100'ün üzerinde dosya alındı.

Eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın Antalya'dan aday adaylığı için dosyasını CHP Genel Merkezine ulaştırdığı öğrenildi.

7 Haziran seçimi öncesi CHP'den milletvekili adaylığı "Kamu görevinden süresi içinde istifa etmediği" gerekçesiyle iptal edilen Atilla Sertel de adaylık için başvurdu.

Milletvekilliği aday adaylığı için başvuranlar arasında çok sayıda engelli vatandaşın da bulunduğu belirtildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "7 Haziran'daki milletvekili listesinin büyük ölçüde korunacağını" açıklamasının ardından mevcut milletvekilleri de başvurularını sürdürüyor.

Bazı bölgelerde merkez yoklaması yoluna gidilecek CHP'de, kontenjan adaylarının durumu ise Merkez Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi'nde ele alınacak.

Aday adaylığı için önümüzdeki günlerde başvuruların artması bekleniyor.

- Sürpriz isimler olabilir

7 Haziran seçiminde başarısız olan bölgelere ilişkin değerlendirmelerin de yapıldığı CHP'de milletvekili adaylarında bazı değişikliklerin olabileceği de belirtiliyor.

Parti yönetiminin, bazı bölgelerde sürpriz adaylar gösterebileceği ifade ediliyor. 

Türkiye'nin Duşanbe Büyükelçisi Öztürk Yılmaz, 1 Kasım'da yapılacak TBMM 26. Dönem Milletvekilliği Seçimi'nde Ardahan'dan CHP milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden istifa etti.

Yılmaz, Türkiye'nin Musul Başkonsolosu olduğu sırada, DAEŞ militanları tarafından 101 gün alıkonulmuş, daha sonra konsolosluk çalışanlarıyla kurtarılmıştı.

CHP kontenjanından RTÜK üyesi olan Ali Öztunç da milletvekilliği aday adaylığı için görevinden ayrıldı.

- Başvuru için 7 Eylül son gün

CHP'de milletvekilliği aday adaylığı için yapılan başvurular 7 Eylül Pazartesi günü saat 17.00'da sona erecek.

Başvuruların parti genel merkezinde alındığı CHP'de, kadın ve gençlerden 2 bin 500 lira, diğer adaylardan ise 5 bin lira ödenti alınıyor. Engelli adaylardan herhangi bir ödenti talep edilmiyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı