Genel seçime doğru

Genel seçime doğru

HDP'de 1 Kasım genel seçimleri için milletvekili aday adaylığı başvuruları 4 Eylül Cuma günü sona erecek

HDP'de 1 Kasım genel seçimleri için milletvekili aday adaylığı başvuruları 4 Eylül Cuma günü sona erecek.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, genel seçimler için HDP'den ilk kez milletvekili aday adayı olacaklar parti genel merkezine şahsen başvuracak. 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde aday adaylığı için başvurmuş olanlar ise başvurularını il başkanlıklarına posta yoluyla ya da şahsen genel merkeze yapabilecekler. 

HDP'de 28 Ağustos Cuma günü başlayan milletvekilli aday adaylığı başvuruları, 4 Eylül Cuma günü mesai bitiminde sona erecek. 

Seçim takviminin sıkışık olması nedeniyle milletvekilli adayları, eğilim yoklaması ve ön seçim yerine merkezi komisyon tarafından belirlenecek.

Öte yandan milletvekili aday adaylarından başvuru ücreti alınmayacak. 

- Aday adayı kriterleri 

HDP tarafından milletvekili aday adayları için de bazı kriterler belirlendi. Buna göre, geçmişte parti programıyla çelişen eylemlerin içinde bulunmuş olanlar ile parti tüzük ve ilkelerine aykırı davranışlarda bulunması nedeniyle hakkında ilgili parti yetkili organlarının vermiş olduğu disiplin yaptırımı veya disiplin soruşturması devam eden kişiler, milletvekili aday adaylığı için başvuru yapamayacak. 

Aday adaylarının HDP'nin "kadın özgürlük çizgisini ve eşit temsil ilkesini benimsemiş olması" şartı aranıyor.

Ayrıca, kadına yönelik şiddet uyguladığı belirlenenler ve çok eşli olanlar da HDP'den milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunamayacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı