Genel Seçime Doğru

Genel Seçime Doğru

Balkanlar'da yaşayan Türkler sandık başına gitti- Bosna Hersek ve Makedonya'da iki gün boyunca oy kullanılacak - Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Erginay:- "Tüm vatandaşlarımızın mümkün mertebe gelip oy kullanmalarını bekliyoruz"

SARAYBOSNA (AA) - Balkan ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşları, 7 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimi için bugün oy kullanmaya başladı.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna ve Makedonya'nın başkenti Üsküp'te oy kullanma işlemi bugün yerel saatle 10:00'da başladı. Oy kullanma işlemi 31 Mayıs akşamına kadar devam edecek.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bosna Hersek'teki Türk vatandaşlarının oylarını yarın saat 19.00'a kadar kullanabileceğini söyledi.

Büyükelçi Erginay, "Bosna Hersek'te seçmen sayımız 2 bine yakın. Seçmen kütüğüne kayıt olmuş vatandaşlarımız oy kullanabilecekler. Hayırlı olsun ve tüm vatandaşlarımızın mümkün mertebe gelip oy kullanmalarını bekliyoruz" dedi. 

Büyükelçilikte iki sandık kurulduğunu aktaran Erginay, rahat bir ortamda oy kullanma sürecinin devam edeceğine inandığını vurguladı. 

Makedonya'da ise Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, Yüksek Seçim Kurulu tarafından büyükelçiliğe bildirilen kayıtlı seçmen sayısının bin 943 olduğunu bildirdi. 

Şölendil, "Seçimlerin hepimiz için, memleket için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnanıyorum ki bu seçimler suhuletle karşılıklı saygı içinde tamamlanacaktır" diye konuştu.

7 Haziran'da yapılacak genel seçim için sandık kurulacak diğer iki Balkan ülkesi ise Arnavutluk ve Kosova. Bu iki ülkede kayıtlı Türk vatandaşları, bulundukları ülkelerdeki büyükelçiliklerde 31 Mayıs pazar günü oy kullanabilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı